Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Kako kupcem svetovati pri izbiri kuhinjske armature?

Predlogi, kako pri kupcih prepoznati njihove želje in potrebe ter jim najbolje svetovali pri izbiri enega najpomembnejših in opaznih detajlov kuhinje: kuhinjske armature.

Kako kupcem svetovati pri izbiri kuhinjske armature?

Cilj vsakega dobrega prodajnega svetovalca, arhitekta, notranjega oblikovalca ... je, da bi znali svojim strankam pri nakupu ali prenovi kuhinje kar najbolje svetovati. 

Le tako sta obe strani zadovoljni; kupci s svojo sanjsko kuhinjo, vi pa s svojo prodajo. Zadovoljne stranke, se bodo še vračale ali k vam poslale svoje prijatelje. 

Zato je pomembno, da poznate svoje najbolj kakovostne produkte in njihove prednosti, ki bodo kupcem resnično služili ter bodo z njihovo uporabo nadvse zadovoljni. 

Za vas imamo nekaj predlogov, kako pri kupcih prepoznati njihove želje in potrebe, da jim boste lahko svetovali pri izbiri enega najpomembnejših in opaznih detajlov kuhinje: kuhinjske armature.

 

1.      Vzemite si čas in spoznajte svoje kupce!

Kolikor je kupcev, toliko je različnih okusov. 


Da jim boste resnično prav svetovali, si morate vzeti nekaj časa za pogovor o njihovih željah, zahtevah in, predvsem, okusu. 


Za obliko in tehnične podrobnosti se ljudje navadno odločijo že doma, v salonu kuhinj pa na koncu odločajo oči. Nekaj primerov vprašanj, ki vam bodo pokazala, kakšen kupec sedi pred vami:

  • »Kakšna kuhinja vam je bolj všeč: moderna, rustikalna, klasična?«
  • »Imate radi ostre in ravne linije, ali bolj zaobljene in nežne?«
  • »Katere barve so vam všeč – za kuhinjski pult, nadpultno površino in omarice?«
  • »Kaj v mokrem delu kuhinje največkrat počnete? Ali posodo pomivate tudi ročno?«
  • »Kaj ste v svoji dosedanji kuhinji najbolj pogrešali?«


Ta vprašanja vam bodo v pomoč, da boste vedeli, katere razstavljene kuhinje pokazati kupcem, pa tudi, na katere pomembne detajle jih boste opozorili.

 


2.      Cenovni okvir

Redko boste naleteli na kupca, ki pri finančnem okvirju svoje kuhinje ne bo imel omejitev. 


Prav vsak pa želi za svoj denar, ne glede na to, koliko ga bo vložil v kuhinjo oziroma njeno prenovo, dobiti najboljše. 


Najboljše v smislu kakovosti materialov, pa tudi v smislu opreme, ki je prilagojena njegovim potrebam.


Kmalu boste lahko ocenili, koliko denarja je na voljo za načrtovanje kuhinje. S tem podatkom boste lahko ponudili predloge, s katerimi bo stranka prihranila tako, da bo za pomembne detajle ostalo več. 


Morda se kupcu kuhinjska armatura ne zdi tako zelo pomembna, da bi zanjo namenil nekaj evrov več. Dobri prodajni svetovalci pa veste, koliko bolj so pri tako obremenjeni točki kuhinje pomembni vrhunski materiali. 

Prav je, da kupcu poveste, da pri delih kuhinje, kot je npr. kuhinjska pipa, ki so dnevno tako pogosto obremenjeni, ne gre sklepati kompromisov.


Svetovanje Alveus kakovosti je pametno, varno in zanesljivo.

Medtem lahko stranki privarčujete drugje, na primer pri kuhinjski omarici v kotu, kjer lahko namesto izvlečnega predala povsem zadostuje klasično odpiranje vrat. 

Po primerjavi cen in dobremu argumentu se bo kupec zagotovo strinjal z vašim predlogom.

 

3.      Prava kuhinjska armatura,  glede na želje in potrebe kupcev

Ko s stranko snujeta mokri del kuhinje je zelo pomembno, da jo vprašate po njenih navadah in željah. 

Večina kupcev si pred prenovo oziroma gradnjo pri prijateljih ogleda vse mogoče kreativne rešitve in so polni idej, kaj v kuhinji koristi in kaj ne. 


Zato mu le razložite vse zmožnosti, ki jih kuhinjske armature Alveus ponujajo v smislu prilagajanja njegovim željam in potrebam:

 

Bo imel nad pomivalnikom okno in se obremenjuje z višino pipe zaradi odpiranja okna? 

Torej je model flexy-window pravi, saj s posebnim sistemom preprosto umakne armaturo, kadar želi

odpreti okno.
Ima vaša stranka željo po neomajnem sijaju? 

Alveus je kralj inoxa – nerjavnega jekla, ki ne izgubi sijaja in zahteva minimalno nego – le obriše jo z mehko krpo in občasno spolira. 

Sijaj, ki bo vsakokrat pozdravil iznad pomivalnega korita, pa ga bo osrečeval vedno znova.


Ima kupec najraje klasiko in želi enostavno vzdrževanje ter ugodno ceno? 

Tudi tukaj Alveus ugodi. Svetujete jim kuhinjsko armeturo Zenit. Druga skrajnost so kupci, ki želijo ultra moderno, visoko pipo u-oblike, ki omogoča tudi polnjenje večjih loncev z vodo oziroma kakšno hitro pomivanje na roke.

Potem svetujte to kuhinjsko pipo Lago
Morda so se kupci odločili za dvojno pomivalno korito in želijo kar najbolj izkoristiti zmožnosti, ki jih tovrstna odločitev ponuja? 

Prava izbira je kuhinjska armatura z izvlekljivo ročko, s katero si bodo lahko vedno pomagali pri pomivanju posode, točenju vode …
S priljubljenim modelom kuhinjske armature s spiralo ne boste zgrešili, s svojim industrijskim videzom še posebej pristaja modernemu stilu kuhinje. 
Ali vašemu kupcu največ pomeni udobje? 

Potem priporočajte kuhinjsko armaturo, ki nudi veliko manevrskega prostora – da bodo lažje ravnali z največjimi posodami in brez težav umili tudi kakšen pekač. 


 

4.      Zakaj ravno Alveus kuhinjske armature?

Zakaj bodo vaši kupci resnično hvaležni, da ste jim svetovali prav Alveus kuhinjsko armaturo?

 Izdelane so iz visoko kakovostnih materialov – pri čemer ni poudarek na kvaliteti pri zgolj zunanjemu delu kuhinjske armature, temveč so tudi tesnila, cevi in vsi sestavni deli kuhinjske armature izdelani iz najboljših materialov na tržišču. 


Poleg tega Alveus nudi širok spekter različnih oblik in materialov armatur, tako da bo kupec lahko izbral resnično tisto, ki bo najbolj ustrezala njegovim potrebam v kuhinji, njegovim estetskih zahtevam in tudi cenovnim okvirjem. 


Pri Alveusu se zavedamo, da so stranke vse bolj zahtevne, zato vam s svojimi naprednimi oblikami kuhinjskih armatur nudimo popoln nabor, s katerimi boste ustregli željam vaših kupcev. 


Hvaležni vam bodo za dober nasvet in strokovno svetovanje, svojo kuhinjsko armaturo pa bodo dolga leta zadovoljno uporabljali.


Nazaj na seznam