Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Komu in kdaj je pametno svetovati granitna pomivalna korita?

Prodajni svetovalci, ki svetujete kupcem kuhinj, imate zahtevno delo. Poleg tega, da morate dobro poznati svoj prodajni asortima, morate v pičlih nekaj minutah, včasih celo sekundah, ko prvič nagovorite svoje potencialne kupce, oceniti, katere izdelke jim boste priporočili, da bodo najbolj ustrezali njihovim potrebam in željam. Tokrat vam bomo razkrili, katerim kupcem je najbolje svetovati granitna pomivalna korita.

Komu in kdaj je pametno svetovati granitna pomivalna korita?

Prodajni svetovalci, ki svetujete kupcem kuhinj, imate zahtevno delo. 

Poleg tega, da morate dobro poznati svoj prodajni asortima, morate v pičlih nekaj minutah, včasih celo sekundah, ko prvič nagovorite svoje potencialne kupce, oceniti, katere izdelke jim boste priporočili, da bodo najbolj ustrezali njihovim potrebam in željam. 

Le tako bodo vaši kupci opravili nakup, s katerim bodo zadovoljni, vas pa z veseljem priporočili tudi svoji družini in prijateljem. 


Tokrat vam bomo razkrili, katerim kupcem je najbolje svetovati granitna pomivalna korita.

 


Zakaj granital?

Najprej razjasnimo, zakaj so pomivalna korita iz kompozitnega materiala, ki mu pravimo granital, odličen nasvet za vaše kupce. 


Granital je mešanica dveh materialov, ki predstavlja enega najbolj trdnih materialov na tržišču – dejansko ima še boljše lastnosti kot sam naravni kamen granit, ki je druga najtrša snov na Zemlji, takoj za diamantom. 


Granital je zmes 75–80 % granitnih delcev oziroma granitnega prahu, ki ga skupaj veže visoko kakovostno vezivo. 


Ta zmes daje pomivalnemu koritu neverjetno trdnost, hkrati pa potrebno prožnost ter odpornost na velike temperaturne spremembe, ko na primer vanj zlijemo krop in ga prelijemo z mrzlo vodo. 


Kupci, ki imajo v kuhinji na primer veliko opravka s tradicionalnimi emajliranimi posodami, ki so trdne in težke, bodo navdušeni nad trpežnostjo granitnih pomivalnih korit.

 

Komu svetovati granitna pomivalna korita?

Večina prodajnih svetovalcev deli kupce v tri skupine: prva skupina kupcev ima točno vizijo kuhinje in pridejo v prodajni salon z že izdelano sliko, kaj si želijo. 


Spet drugi se skoraj brezciljno podajo med razstavljene kuhinje z željo po navdihu ali ideji, za katero kuhinjo se naj odločijo. 


Tretji vedo, kakšne naj bodo omarice, pulti, morda so odločeni tudi za belo tehniko, a nimajo nobenih idej, kakšne detajle si želijo – pomivalno korito in kuhinjsko armaturo, ročke lesenih delov, nadpultne površine … 


Vaša naloga je, da v nekaj uvodnih stavkih, ki jih spregovorite s kupci, poizveste o njihovih željah in viziji, da boste sploh vedeli, kje začeti. 


Opogumite svoje stranke, naj vam zaupajo svoje želje, sprehodite se z njimi med razstavljenimi kuhinjami ali skupaj poglejte kataloge in jim pokažite vaš prodajni asortima, da dobijo okvirno sliko, kaj sploh želijo.


Če je ta slika že izdelana, pa jih povabite k razmišljanju o omenjenih detajlih. 


Opozorite jih, da je mokri del kuhinje osrednja točka tega prostora, o katerem morajo skrbno razmisliti in da jim boste z veseljem svetovali, kateri material pomivalnega korita jim bo najbolj ustrezal glede na njihove osebne in kuharske potrebe.Komu boste torej svetovali granitno pomivalno korito?

Kot omenjeno je kompozitni material granital trden in trpežen, dobro prenaša temperaturne spremembe, a vse to velja tudi za nerjavno jeklo. Alveus ponuja najbolje obeh svetov, tako da bodo kupci ne glede na izbiro nad kvaliteto vselej navdušeni. 


Morda pa gre pri granitalu za nekaj specifičnih lastnosti, ki bodo zadovoljile kupce, ki:

-     so navdušeni nad naravnim in izbirajo naravne odtenke (ne izbirajo materialov visokega sijaja, raje posegajo po mat barvah, svetlih ali temnih odtenkih);

-       jim je všeč robustnost (les, naravni kamen);

-     želijo natanko določen odtenek izbrane barve (z granitnim prahom v zmesi se lahko natančneje nadzoruje barva v zmesi, zato je granital odlična rešitev za vse, ki jim je pri srcu naravno, a si vseeno ne želijo tipičnih barvnih odstopanj naravnih materialov);

-     se bojijo tipičnih kuhinjskih madežev v pomivalnem koritu (granit je neporozna kamnina, zato je močno odporen na značilne kuhinjske madeže čaja, kave, rdečega vina, gorčice);

-     ne želijo hrupnega pljuskanja vode v pomivalniku (kompozitni material je gost in precej debel, zato naravno absorbira zvoke in je posledično zelo tih);

-    si želijo nezahtevno vsakodnevno nego pomivalnega korita (granitno pomivalno korito se čisti s krpo iz mikro-fibre ter toplo vodo z nežnim milom in se po čiščenju obriše do suhega, da se izognemo nabiranju vodnega kamna);

-     želijo kvaliteto, ki je cenovno dostopna (pomivalniki iz granitala so na voljo že od dobrih sto evrov naprej, cena najdražjega pa ne presega 225 evrov).


 

Kdaj svetovati granitno pomivalno korito?

Prodajni svetovalci boste s pravimi vprašanji hitro uvideli, da je pravi trenutek, da kupcem ponudite granitno pomivalno korito. Vprašajte jih:

»So vam všeč zemeljski toni, na primer čokoladno rjava, antracit, bež, betonsko-siva, bela?«

»Imate radi organsko – kamen, les?«


»Če bo kuhinja enotne barve, bi vam bil všeč pomivalnik v nasprotnem barvnem kontrastu?«


»Imate raje robusten kot industrijski slog?«


Če kupci odgovorijo pritrdilno, jim pokažite Alveusova pomivalna korita iz kompozitnega materiala granital, ki bo čudovit naravni dodatek vsaki kuhinji, saj so na voljo v prijetnih in pomirjujočih zemeljskih tonih: antracit, rdečkasta glina, bež in betonske barve, delček luksuza in prestiža pa nudijo zemeljski toni s poudarjenimi bleščicami v snežno arktičnih, peščenih, čokoladnih ter sivo-jeklenih barvah. 


Morda kupci sploh niso pomislili na rjavo oazo sredi svoje bele kuhinje, ali uskladiti tradicionalno belo kuhinjo z lesenim pultom še z nežnim belim pomivalnim koritom. 


Kupci, ki sledijo trendom in se odločajo za kuhinjo mat črne, mornarsko modre ali lovsko zelene barve, bodo z izbiro pomivalnika antracit ali betonske barve resnično v koraku z zadnjimi modnimi arhitekturnimi smernicami – in to po zaslugi vašega odličnega nasveta. 


Ob uporabi pomivalnega korita pa bodo nad svojo izbiro še bolj navdušeni in širili dobro besedo o Alveusovem pomivalniku kot tudi o tem, kje so dobili odlično prodajno svetovanje.

 


Nazaj na seznam