Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Nasveti notranjih oblikovalcev, ki bodo pospešili vašo prodajo

Kupci, ki za načrtovanje kuhinje najamejo notranjega oblikovalca, se ne ukvarjajo več s podrobnostmi, saj za vse poskrbi njihov notranji oblikovalec. Velika večina slovenskih kupcev pa samostojno načrtuje kuhinjo s pomočjo idej, ki jih najdejo na spletu. Zanašajo se, da bodo dobre nasvete dobili tudi v izbranem salonu kuhinj, kjer se odločijo opraviti svoj nakup. Pokažite svojo suverenost in pomagajte kupcem pri načrtovanju mokrega dela kuhinje z nasveti in triki notranjih oblikovalcev, ki smo jih zbrali za vas.

Nasveti notranjih oblikovalcev, ki bodo pospešili vašo prodajo

Postavitev in razporeditev kuhinje

Zagotovo najpomembnejše vprašanje, ki si ga zastavimo pri snovanju kuhinje: ali stoji vse na mestih, kjer nam bo najbolj koristilo? 

Strankam svetujte, naj razmislijo, kako uporabljajo kuhinjo, in tako tudi skupaj načrtujte njeno postavitev. 

Pomivalno korito naj bo v bližini štedilnika, da se z lonci vrele vode ne boste premikali čez celo kuhinjo. 

O kuhinjskem trikotniku smo že pisali; razložite kupcem, da je postavitev treh glavnih elementov v kuhinji – pomivalno korito, štedilnik in hladilnik – ključnega pomena za hitro in učinkovito pripravljanje obrokov.

Napaka, ki jo naredijo kupci, ki je nepraktična in neestetska hkrati, je, da v en kot kuhinje postavijo preveč glavnih elementov kuhinjeNa primer pomivalno korito in štedilnik stojita neposredno ob pečici. 

Taka kuhinja je videti natlačena, zato med pomivalnim koritom in štedilnikom svetujte vsaj za širino dveh kuhinjskih omaric lesenega dela, ki bo koristil kot glavno mesto pripravljanja hrane.Manj ni vedno več

V kuhinji nikoli ni dovolj prostora za shrambo. 

Stranko opomnite na vsak centimeter neizkoriščenega prostora. Svetujte, naj segajo nadpultne omarice vse do stropa, saj se sicer na njih le nabira prah in prostor pod stropom ostaja neizkoriščen.

Če je le možno, naj ima kuhinja vsaj eno veliko omaro, ki sega od tal do višine dosega rok, in naj jo namenijo shrambi živil.
Izvlečne omare so precej drage, a vam bodo stranke hvaležne dobrega nasveta, ker bodo tako imele vselej dober pregled nad živili in njihovimi roki uporabe.

V kuhinji imamo veliko malih kuhinjskih aparatov, ki jih pogosto tudi hkrati uporabljamo, ali pa je vsaj v eni vtičnici priklopljen polnilec za telefon. Zato vam bodo stranke hvaležne, če boste skupaj načrtovali dovolj električnih vtičnic, če jih boste pa uspeli še skriti v kuhinjski pult oziroma na druge inovativne načine, da se različni priključki in kabli malih gospodinjskih aparatov ne bodo videli, boste pa v strankinih očeh prodajalec leta.


Razsvetlitev kuhinje

V kuhinji se veliko zadržujemo ob različnih delih dneva. 

Ko načrtujemo postavitev kuhinje, je nujno upoštevati tudi svetlobo. 

Kje stoji kuhinjsko okno in kako veliko je? Pogosto se pomivalno korito umešča pod ali vsaj v bližino okna, da imamo med pripravo hrane in pomivanjem posode dovolj svetlobe, pa tudi razgled skozi okno. 

Da bodo stranke lahko okno odprle, tudi če je neposredno nad pomivalnim koritom, svetujmo kuhinjsko armaturo Flexy-window, ki se lahko položi v popolnoma vodoraven položaj, da lahko okno neovirano odpremo.

V temnejšem delu dneva pa mora biti kuhinja opremljena s premišljeno postavljenimi lučmi – te so ključne nad delovno površino, mokrim delom kuhinje in nad štedilnikom. 

Svetujmo kakovostno razsvetlitev, priljubljene led trakove, ki razsvetlijo celotno dolžino nad delovnim pultom, ali dodatno razsvetljavo nad pomivalnim koritom. Pogosto bodo kupci pomivali posodo, ne glede na to, ali imajo pomivalni stroj ali ne, zato mora biti svetloba nad pomivalnikom dovolj močna, da ne spregledajo kakšnih ostankov hrane na posodi.Barve v kuhinji

Ne le za dobro pripravo hrane in čiščenje kuhinje, od količine svetlobe je odvisna tudi izbira barv kuhinjskih omaric. 

Če imate v kuhinji veliko naravne svetlobe, se lahko odločite za hit zadnjih let, temnejši leseni del kuhinje. V zadnjem času kraljujejo predvsem črne in sive kuhinje. K temni kuhinji se čudovito podajo različni stili in barve pomivalnih korit, ki ob temni barvi omaric pridejo še posebej do izraza.

Je svetloba v kuhinji skromnejša? Potem odsvetujte temnejše barve, ponudite belo in svetlejše odtenke, ali moderno kombiniranje omaric – spodaj sive, nad delovnim pultom pa bele omarice.

Ima stranka smolo in je kuhinja majhen in temen prostor? Uporabite trik notranjih oblikovalcev in svetujte belo kuhinjo visokega sijaja – ta obdelava lesa bo ujela svetlobo in jo odsevala nazaj v prostor, ki se bo zato zdel večji in svetlejši.

Kaj pa, če si stranka želi kuhinjo drznejših barv? Rdečo, oranžno, živo rumeno, intenzivno zeleno ali modro … 

Te barve kuhinji zagotovo dajo osebnost, vendarle pa naj bo takšna izbira premišljena. 

Bo stranki ta barva čez nekaj let še tako všeč? Če gre za opremo kratkoročnega doma, ki se bo v roku desetih let prodajal, je kuhinja drzne barve lahko precejšen minus. Si stranka še vedno želi močno barvno paleto? Svetujte, naj barvo omeji le na en del kuhinje – idealen za to je kuhinjski otok.


Na podlagi česa izbrati pomivalno korito in kuhinjsko armaturo?

Navadno se stranke precej hitro odločijo glede barve lesenega dela kuhinje, saj jim pade v oko kakšna izmed razstavljenih kuhinj v salonu vašega podjetja ali s spleta. 

Zaplete pa se, ko ne vedo, katere materiale in barve bi izbrali za mokri del kuhinje. 

Ali pa se sploh ne zavedajo pomembnosti in opaznosti mokrega dela kuhinje ter kaj vse tržišče ponuja na tem področju. 

Alveus je specialist za trende na področju mokrega dela kuhinje in nudi veliko izbiro pomivalnih korit ter kuhinjskih armatur. Slovensko podjetje uporablja le izbrane materiale vrhunske kvalitete. Prodajnim svetovalcem omogoča pestro ponudbo za vsak okus in žep.

Se bo vaša stranka odločila za moderno temno kuhinjo? Svetujte, naj jo dopolni s črnim pomivalnikom ali omehča temačnost z zemeljskimi toni kompozitnih pomivalnikov iz Granitala

Če stranka cilja na industrijski ali klasični videz, boste svetovali večno elegantno pomivalno korito iz nerjavnega jekla

Si stranke želijo nekaj drugačnega? Ponudite atraktivno pomivalno korito iz kaljenega stekla, za katerega lahko izberejo poljuben vzorec , ali pa posebneže linije Monarch ki s svojimi nevsakdanjimi barvami postanejo osrednja točka vsake kuhinje.

K vsaki barvi in vrsti kuhinjskega pomivalnika je na voljo tudi ujemajoča se kuhinjska armatura.S pomivalnimi koriti in kuhinjskimi armaturami Alveus boste stranki najbolje svetovali, saj boste ponudili najvišjo kakovost in estetske izdelke, s katerimi bo dolgo zadovoljna v novi kuhinji.


Ne spreglejte pa še enega izjemno koristnega branja: intervjuja z notranjo oblikovalko.


 Nazaj na seznam