Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Recept: Tabbouleh s svežimi zelišči, feta sirom in zelenjavo

Gostilna dela je v sodelovanju z nami pripravila recept za Tabbouleh s svežimi zelišči, feta sirom in zelenjavo

Recept: Tabbouleh s svežimi zelišči, feta sirom in zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:

250 g surovega bulgurja

2 srednje velika paradižnika

100 g feta sira

2 šopka peteršilja

1 šopek mete

1 srednje velika čebula

1 strok česna

3 jušne žlice olivnega olja

sol

poper

1⁄2 limone (sok)


Postopek priprave

Bulgur skuhamo do mehkega v osoljeni vodi, ga odcedimo in ohladimo. 

Med tem na drobno sesekljamo peteršilj, meto, čebulo, paradižnik in česen. 

Feta sir narežemo na manjše kocke.  

Vse skupaj združimo in začinimo s soljo, poprom, oljem in limoninim sokom. 

Jed se odlično poda kot priloga k jedem iz žara ali pa jo postrežemo kot samostojno solato.

 Pri sestavljanju jedi lahko izberete vašo najljubšo svežo poletno zelenjavo.

Dober tek!



Recept je nastal v sodelovanju z Gostilno dela
Pri Alveusu se radi povezujemo s podjetji, ki si delijo enake vrednote kot mi. Zato sodelujemo tudi z Gostilno dela. 

Gostilna dela je družbenoodgovorno gostinsko podjetje, ki že 12 let nudi usposabljanje in zaposlitev najranljivejšim skupinam na trgu dela (invalidne osebe, dijaki s posebnimi potrebami za namen šolske prakse..). 

Organizirajo pogostitve, kosila, izvajajo kulinarične delavnice in pripravljajo različne domače izdelke po izvirnih receptih.

Nazaj na seznam