Sestavine za 4 osebe:
250 g surovega bulgurja
2 srednje velika paradižnika
100 g feta sira
2 šopka peteršilja
1 šopek mete
1 srednje velika čebula
1 strok česna
3 jušne žlice olivnega olja
sol
poper
1⁄2 limone (sok)
Postopek priprave
Bulgur skuhamo do mehkega v osoljeni vodi, ga odcedimo in ohladimo.
Med tem na drobno sesekljamo peteršilj, meto, čebulo, paradižnik in česen.
Feta sir narežemo na manjše kocke.
Vse skupaj združimo in začinimo s soljo, poprom, oljem in limoninim sokom.
Jed se odlično poda kot priloga k jedem iz žara ali pa jo postrežemo kot samostojno solato.
Pri sestavljanju jedi lahko izberete vašo najljubšo svežo poletno zelenjavo.
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju z Gostilno dela
Pri Alveusu se radi povezujemo s podjetji, ki si delijo enake vrednote kot mi. Zato sodelujemo tudi z Gostilno dela.
Gostilna dela je družbenoodgovorno gostinsko podjetje, ki že 12 let nudi usposabljanje in zaposlitev najranljivejšim skupinam na trgu dela (invalidne osebe, dijaki s posebnimi potrebami za namen šolske prakse..).
Organizirajo pogostitve, kosila, izvajajo kulinarične delavnice in pripravljajo različne domače izdelke po izvirnih receptih.