Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Funkcionalnost kuhinjskih armatur

Kuhinjske armature že dolgo niso več zgolj dovod vode v kuhinji – postale so oblikovno sofisticirane, elegantne, vsestransko uporabne in praktične.

V Alveusovi ponudbi lahko najdete zelo bogato, tehnološko dovršeno paleto kuhinjskih armatur, ki jo, poleg pestre izbire oblik in barv, odlikuje tudi raznovrstna funkcionalnost armatur.

Izvlečne in tuš kuhinjske armature

Moderne in visoke kuhinjske pipe dajejo prosto pot pri ročnem umivanju večjih posod v pomivalnem koritu.

Če pa si želite s kuhinjsko armaturo bolj približati skledi solate, ji privoščiti svež tuš, poiščite modele kuhinjskih armatur z oznakami P, S ali PS v nazivu:

P - izvlečna ročka
S - tuš funkcija
PS - izvlečna ročka & tuš funkcija

Izvlečne in tuš armature zaradi njihove praktičnosti vse pogosteje srečujemo v gospodinjstvih, ne le profesionalnih kuhinjah. 

Oglejte si našo ponudbo izvlečnih in tuš kuhinjskih armatur.Upogljive in potopne armature

Najsodobnejše upogljive ali potopne armature so primerne tudi za zahtevnejšo montažo na primer pod oknom in se pri odpiranju le-tega v celoti umaknejo.

Vse več kuhinj je zasnovanih z razgledom izza pomivalnika. 

Kuhinjska armatura bi običajno stala na poti, da bi okno lahko v celoti odprli in med pranjem posode ali pripravo hrane občudovali rastline na vrtu ali otroke, ki se igrajo na travniku. 

Z upogljivo Columbo ali potopno Normo boste zlahka odprli okno, da bi zalili okenske rastline, očistili okno ali preprosto spustili svež zrak v prostor.


Kuhinjske armature z ročajem na vrhu

Nekoliko bolj klasične kuhinjske pipe z ročajem na vrhu za večno moderen in eleganten videz kuhinje.

Se spomnite, kakšen izziv je, ko pečete, z rokami prekritimi s testom, vi pa nujno rabite še malo vode ali si na hitro umiti roke? Tista »misije nemogoče« kako doseči ročaj armature! Pri Alveus-u smo razmišljali tudi o takšnih podvigih. 

Kuhinjska armatura z ročajem na vrhu je idealna, funkcionalna rešitev. Hiter in enostaven dostop do ročaja!


Armature namenjene priključitvi vodnega filtra

Armatura Aquila je namenjena priključitvi vodnega filtra, s pomočjo katerega lahko vodo očistite vseh primesi, katere kvarijo kakovost in okus pitne vode. 

Dve ročici omogočata, da je dostop do vode hiter in preprost. Z desno ročico lahko upravljate dovod hladne in tople vode za vsakodnevno domačo uporabo, z levo ročico pa dostopate do sveže filtrirane, čiste vode za pitje. 

Armatura nima priloženega vodnega filtra. Na armaturo Aquila lahko priključite vodni filter, namenjen prečiščevanju vode v gospodinjstvu.


Lastnosti Alveus kuhinjskih armatur: 

  • Kuhinjske armature lahko montiramo bodisi na pomivalno korito, bodisi v kuhinjski pult.
  • Lahko se prilagodijo levi oziroma desni orientaciji pomivalnega korita.
  • Nudijo pritisk vode od 0,5 do 8 barov (priporočen pritisk je od 1 do 5 barov).
  • Alveus kuhinjske armature imajo dve prilagodljivi cevi s 3/8'' povezavami za enostavno in hitro montažo na dualni (vroče-mrzlo) vodovodni sistem.
  • Kuhinjske armature imajo keramične diske in kovinske ročke, ki zagotavljajo zanesljivo in dolgoročno uporabo.  
  • Armature so narejene iz medenine ali nerjavnega jekla, z različnimi površinskimi obdelavami (krom, brušen krom, saten, barvne pipe).
  • Izbirate lahko tako med klasičnimi kot modernimi oblikami kuhinjskih armatur.


Kuhinjske armature Alveus lahko najdete tudi pri naših partnerjih. Oglejte si lokacije prodajnih mest Alveus izdelkov v Sloveniji.

Izberite vašo novo kuhinjsko pipo v  prodajnem programu Alveus kuhinjskih armatur.


Alveus

Kakovostni izdelki za vašo kuhinjo... velik izbor oblik, dimenzij, materiala...

Poišči svoj kuhinjski pomivalnik