Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

KUHINJSKE ARMATURE

Kuhinjske armature že dolgo niso več zgolj dovod vode v kuhinji – postale so oblikovno sofisticirane, elegantne in vsestransko uporabne. Alveusove kuhinjske armature so različnih oblik in materialov, s katerimi dopolnite videz pomivalnega korita v zaključeno celoto. S tehnološkim razvojem so kuhinjske armature prijazne uporabnikom in olajšajo vsakdanja opravila v središču doma.


Mokri del kuhinje – pomivalno korito in kuhinjska armatura – sta zagotovo eden najbolj obleganih kotičkov kuhinje.
Zato je še posebej za kuhinjsko armaturo nujno, da je praktična, enostavna za uporabo, prilagodljiva potrebam uporabnika in arhitekturnim zahtevam kuhinje, hkrati pa je enostavna za vzdrževanje in nego.

Alveus kuhinjske armature nudijo to in še več – sofisticirane oblike in moderne barve, s katerimi bo vaša kuhinja zasijala.

Prednosti Alveus kuhinjskih armatur:

Kuhinjske armature Alveus lahko montiramo bodisi na pomivalno korito, bodisi v kuhinjski pult.
Lahko se prilagodijo levi oziroma desni orientaciji pomivalnega korita.
Nudijo pritisk vode od 0,5 do 8 barov (priporočen pritisk je od 1 do 5 barov).
Več modelov kuhinjskih armatur ima izvlečno ročko in funkcijo tuša, nekatere armature pa so povsem premične in tako prilagodljive pri podokenskih montažah.
Alveus kuhinjske armature imajo dve prilagodljivi cevi s 3/8'' povezavami za enostavno in hitro montažo na dualni (vroče-mrzlo) vodovodni sistem.
Armature imajo keramične diske in kovinske ročke, ki zagotavljajo zanesljivo in dolgoročno uporabo.
Mnoge kuhinjske armature so, kot pomivalna korita, narejene iz nerjavnega jekla s SATIN končno obdelavo.
Izbirate lahko tako med klasičnimi kot modernimi oblikami kuhinjskih armatur (nizke, visoke, ukrivljene ali ravnih oblik), prav tako pa ponujamo pester nabor barvnih kombinacij kuhinjskih armatur, ki bodo zadostile vsakršnemu okusu.


NEGA IN VZDRŽEVANJE KUHINJSKIH ARMATUR


Kuhinjske armature iz različnih materialov boste najbolje očistili z mehko krpo in nežno milnico.
Po čiščenju kuhinjsko armaturo obrišite do suhega z mehko krpo in tako ohranite njen večni sijaj.

Če se na armaturi naberejo sledi vodnega kamna, ga odstranite z 9-odstotno raztopino kisa, vsekakor pa se izogibajte abrazivnim sredstvom (čistila z granulami) ali belilu, pa tudi grobim krpam ali gobicam in jekleni volni za čiščenje.

KAKO IZBRATI NAJBOLJ PRIMERNO KUHINJSKO ARMATURO?


Pri izbiri kuhinjske armature so kupci največkrat pozorni na tri dejavnike:
- kakovost in neoporečnost materialov,
- funkcionalnost armature,
- izbiro barv in obliko armature.

Kakovost in neoporečnost materialov kuhinjske pipe

Alveus je zagotovo proizvajalec vrhunskih kuhinjskih armatur, ki izbira le neoporečne materiale vseh vgrajenih delov armatur in tako izpolnjuje vse zdravstvene norme, predpisane s strani Inštituta za varovanje zdravja.
To pomeni, da so vsi deli armature, še posebej tisti, ki so v stiku z vodo, zdravstveno neoporečni.
Poleg kakovosti izbranih materialov je Alveus znan tudi po pestri izbiri različnih materialov, med katerimi lahko izberete svojo kuhinjsko armaturo, in sicer:

krom,
nerjavno jeklo,
kompozitni materiali in
njihove kombinacije v različnih barvah.


Različni materiali omogočajo neomejene možnosti pri izbiri prave armature, s katero dosežete elegantno zaokroženo celoto svoje kuhinje.
Poleg pestre izbire nudi Alveus odlično podporo kupcem.

Funkcionalnost kuhinjske armature

Pri funkcionalnosti armature so kupci predvsem pozorni na to, koliko njihova kuhinjska armatura v uporabi dejansko praktična.
Če bodo pomivali večje kose posode, je potrebno biti pozoren, da kuhinjska pipa ne bo togo v napoto, ampak jo bo mogoče umakniti, z vodo napolniti vedro ali večjo posodo kar v kuhinji (še boljše, če je lahko ta posoda na kuhinjskem pultu) …

V Alveusovi ponudbi lahko najdete:
najsodobnejše armature, ki so primerne tudi za zahtevnejšo montažo na primer pod oknom in se pri odpiranju le-tega v celoti umaknejo,
moderne visoke kuhinjske pipe, ki dajejo prosto pot pri ročnem umivanju večjih posod v pomivalnem koritu,
klasične kuhinjske armature za večno moderen videz, seveda pa v ponudbi ne manjkajo tudi
izvlečne in tuš kuhinjske armature, ki jih zaradi njihove splošne praktičnosti vse pogosteje srečujemo v gospodinjstvih, ne le profesionalnih kuhinjah.

Pestra izbira barv in oblik

Ko govorimo o izbiri oblike kuhinjske armature, se osredotočimo na naše potrebe v kuhinji.
Izbira oblike kuhinjske armature gre z roko v roki s funkcionalnostjo le-te.
Ko smo se odločili, katero funkcionalnost kuhinjske armature najbolj potrebujemo v svoji kuhinji, se odločimo le še za obliko – zaobljene ali ostre in ravne linije?

Prav tako lahko izberete površinsko obdelavo in barvo kuhinjske armature, ki predstavlja najzabavnejši del pri izbiri pipe.

Na spletni strani Alveus lahko s preprostim označevanjem karakteristik zožate svoj izbor na svoje najljubše kuhinjske armature.

Pri izbiri barve kuhinjske pipe bodimo pozorni na celostno podobo kuhinje; ali se bo pipa barvno ujemala s pomivalnim koritom ali celotno kuhinjo, ali pa bo predstavljala osrednji barvni dodatek kuhinje.
Z barvnimi odtenki zemeljskih tonov in priljubljenih prelivajočih se odtenkov, na primer arctic, terra, carbon, cream, beige, anthracite, pearl, pebble, twilight, concrete, boste zagotovo v kuhinjo vnesli barvno svežino, pa če je vaša kuhinja rustikalna, v skandinavskem slogu ali minimalistična.
Za ljubitelje klasike so na voljo kuhinjske armature s kromirano ali nrjavno površinsko strukturo v najrazličnejših oblikah, ki vas bodo še dolgo navduševale s svojim neprekosljivim sijajem.
Pozor, Alveus ima v svoji ponudbi tudi nekaj za najdrznejši okus – elegantne, a barvno presenetljive armature linije Monarch v zlatem (gold), bronastem (bronze) in bakrenem (copper)  in antracitnem (anthracite) odtenku, ki je letos zagotovo med trendi v opremljanju kuhinje.


Oz Monarch
Oz Monarch
(gold, bronze, copper, anthracite)

249,90€

Choice
Choice
Choice
od

274,90€

Arc 80
Arc 80
Arc 80
169,90€

119,90€

-29 %
Lara-PS
Lara-PS
Lara-PS

429,90€

Azeta-P
Azeta-P
Azeta-P

159,91€

Lago
Lago
Lago

274,90€

Laguna
Laguna
Laguna
269,90€

199,90€

-26 %
Zenit
Zenit
Zenit

149,90€

Cleo-P
Cleo-P
Cleo-P

179,90€

Cleo-PS
Cleo-PS
Cleo-PS
od

199,90€

Eden
Eden
Eden
od

249,90€

Oz
Oz
Oz
od
189,91€

129,91€

-32 %
Quadra
Quadra
Quadra

82,90€

Arc 20 - P
Arc 20 - P
Arc 20-P

149,90€

Slim
Slim
Slim
129,91€

69,91€

-46 %