Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Navodila za vgradnjo

Pomivalna korita


Navodila

Po vgradnji kuhinjsko korito temeljito očistimo od vseh ostankov, zlasti železnih opilkov, ker bi daljši stik takih delcev z mokro površino korita povzročil rjaste madeže na površini!

S pravilnim in rednim čiščenjem ohranjamo ALVEUS kuhinjska korita v prijetnem in estetskem izgledu, kar je v zadovoljstvo vsakemu uporabniku.

Za čiščenje ALVEUS kuhinjskih korit, ki so izdelani iz nerjaveče pločevine (plemenito jeklo CrNi 18/10), uporabljajte mehke krpe in tekoča čistila za gospodinjstvo.

Nikakor ne uporabljajte čistila za srebro, jekleno volno za čiščenje, belila ali abrazivna čistilna sredstva in nikoli ne odlagajte na korito posode ali orodja iz površinsko nezaščitenega (ogljikovega) jekla. To bi lahko povzročilo površinske praske, trdovratne madeže ali celo trajne poškodbe korita.

V primeru, da pride korito v stik z močnimi kislinami, ga je potrebno takoj oprati z večjo količino čiste vode.

Da bi se izognili nastajanju madežev, na koritu ne puščajte za daljši čas živila ali snovi s korozivnim delovanjem (sadni sok, kuhinjska sol, kis, gorčica, razsol, majoneza in podobno).

Priporočamo, da ALVEUS kuhinjsko korito po uporabi osušite s pomočjo mehke krpe, ker boste na ta način preprečili nastajanje madežev vodnega kamna na površini korita.

Vse reklamacije, ki so posledica nespoštovanja teh navodil so neupravičene.Čiščenje in vzdrževanje pomivalnih (kuhinjskih) korit

Vzdrževanje je enostavno. Pomivalna korita čistimo z običajnimi tekočimi čistili za gospodinjstvo ali s finimi abrazivnimi čistili, ki so primerna za čiščenje posode iz nerjavečega jekla.

Vsakodnevne madeže in usedline pri pomivanju preprosto sperite s čisto vodo in nato do suhega obrišite pomivalnik z mehko in čisto krpo. Na ta način se izognemo nabiranju vodnega kamna.

Madeži (sadni sokovi, kava, čaj,…) takoj pobrišite s tekočim čistilnim sredstvom in mehko krpo ter izperite s čisto vodo.

Drugi madeži (vodne barve, črnilo…) takoj pobrišite z krpo namočeno v razredčeni alkohol ter izperite s čisto vodo.

Za dnevno odstranjevanje vodnega kamna lahko uporabite jedilni kis, ki ga pustite na površini učinkovati nekaj minut in potem sperite s čisto vodo in obrišite površino s čisto krpo.

Nedovoljeno je čiščenje z grobimi abrazivi in grobimi gobicami, ker lahko matirajo ali razijo gladko površino pomivalnika.

Ne izpostavljajte pomivalnik močnim kemikalijam kot so:
     - kisline in baze z več kot 10% koncentracijo
     - čistila, ki presegajo 5% koncentracijo aktivne snovi
     - odstranjevalci lakov
     - čistila za pečice.

Če pride do kontakta, površino takoj izperite z vodo.
Ne postavljajte na ocejalnik ali dno pomivalnika vroče posode, ki jo vzamete direktno iz pečice ali s kuhalne plošče (vroče ponve, kozice, posode).
Pri zlivanju vrele vode v pomivalnik naj bo odprta tudi tekoča hladna voda.
Ne režite direktno na površini pomivalnika.


Garancijski pogoji


Garancijska doba je 5 let in velja za kuhinjski pomivalnik Alveus.

Začne veljati z dnevom prodaje na drobno. Garancija pokriva vse napake nastale v procesu proizvodnje in/ali v samem materialu izdelave. Pogoj za veljavnost reklamacije je pravilno in v celoti izpolnjen garancijski list in račun z jasnimi podatki o dnevu in mestu nakupa. Reklamacija se ne prizna, če uporabnik ni upošteval navodil za vgradnjo, uporabo, čiščenje in vzdrževanje. Garancija ne pokriva škode nastale zaradi nestrokovne vgradnje ali popravila, konstrukcijske predelave izdelka ali nerednega čiščenja. Mehanske poškodbe, površinske praske, vodni kamen ter deli podvrženi trajni obrabi (npr. tesnila in dekorativne ploščice) niso predmet reklamacije.


Kuhinjske armature


GARANCIJA
Čestitamo vam k nakupu Alveus armature za kuhinjski pomivalnik, za katero jamčimo brezhibno delovanje v garancijskem roku, ki začne teči z dnevom prodaje na drobno. Garancija pokriva vse napake nastale v procesu proizvodnje in/ali v samem materialu izdelave. Garancija ne pokriva škode nastale zaradi neupoštevanja navodil za vgradnjo, uporabo, nego in čiščenje. Mehanske poškodbe, površinske praske, vodni kamen ter deli podvrženi trajni obrabi (npr. tesnila in dekorativne ploščice) niso predmet reklamacije. Garancija velja na geografskem območju Republike Slovenije. Garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.

Garancija za armaturo in njene sestavne dele velja 5 let.
Garancija za površinski nanos na armaturi velja 2 leti.

VGRADNJA:
Poslužujte se storitev strokovnih monterjev, saj garancija ne pokriva škode nastale zaradi nestrokovne vgradnje,popravila ali konstrukcijske predelave izdelka. Pred vgradnjo armature morajo biti vse vodovodne cevi temeljito izprane. Da bi se izognili mehanskim poškodbam armature povzročenih z umazanijo ali grobimi delci iz vodovodne napeljave, je potrebnopriključiti armaturo na Alveus kotne ventile s filtrom.

NEGA IN ČIŠČENJE :
Za čiščenje uporabljajte samo milnico in mehko krpo. Ne uporabljajte abrazivnih ali kemičnih čistilnih sredstev, grobih krp in gobic ali jeklene volne. Po uporabi osušite armaturo z mehko krpo.
Alveus

Kakovostni izdelki za vašo kuhinjo za vsak okus...pester izbor oblik, dimenzij, materialov...

Poišči svoje pomivalno korito