Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Nega in vzdrževanje

Ker so izdelki Alveus izdelani iz različnih materialov, ki imajo svojevrstne lastnosti, je temu potrebno prilagoditi tudi nego in vzdrževanje. Vsakemu kuhinjskem koritu so priložena navodila in priporočila za nego in vzdrževanje.
Z upoštevanjem navedenih predlogov boste pripomogli k dolgi življenjski dobi kuhinjske opreme Alveus.


Pomivalniki in kuhalniki iz plemenitega nerjavnega jekla in kaljenega stekla

Za čiščenje so najprimernejše mehke krpe in Alveus čistila za gospodinjstvo. Čistilu za srebro, jekleni volni za čiščenje, belilu ali abrazivnim čistilnim sredstvom se izogibajte. Na dele iz nerjavnega jekla ni priporočljivo odlagati površinsko nezaščitenih kovinskih predmetov.

V primeru, ko pride plemenito nerjavno jeklo v stik z močnimi kislinami, ga je potrebno takoj oprati z večjo količino čiste vode. Da bi se izognili nastajanju madežev, na površinah nerjavnega jekla ali stekla ne puščajte daljši čas živil ali snovi s korozivnim delovanjem (npr. sadnega soka, kuhinjske soli, kisa, gorčice, majoneze ipd.). Priporočamo, da izdelke iz plemenitega nerjavnega jekla ali kaljenega stekla po uporabi obrišete s suho mehko krpo, ker boste na ta način preprečili nastajanje madežev vodnega kamna.

ALVEUS Nega & vzdrževanje


Pomivalniki iz kompozitnih materialov

Večino madežev in umazanije lahko odstranimo z blagimi tekočimi neabrazivnimi čistili za gospodinjstvo ali s čistili na bazi amonijaka. Težavnejše madeže odstranimo s finim polirnim sredstvom, ostanke apnenca odstranimo z 9% ocetno kislino (jedilni kis). Priporočamo uporabo Alveus čistil za gospodinjsvo.

Čistila, ki vsebujejo klor ali klorovodikove kisline, močne kemikalije (odstranjevalci lakov, čistila za pečice, koncentrirane kisline, lugi in podobno) lahko poškodujejo površino pomivalnika. Če kljub temu pride do stika, površino hitro umijte z vodo.


Monarch collection

ALVEUS Monarch collection - Navodila za nego


Kaljeno steklo

ALVEUS Kaljeno StekloKuhinjske armature

Za čiščenje kuhinjskih armatur Alveus so najprimernejše mehke krpe, vroča voda ter tekoči detergent za pomivanje posod. Če se na armaturi naberejo ostanki apnenca (vodnega kamna), ga najpreprosteje odstranimo z 9% ocetno kislino (jedilni kis).

Čistila za srebro, jeklena volna za čiščenje, belila ali abrazivna čistilna sredstva lahko poškodujejo površino armature, zato se jim pri negi izogibajte. Enake posledice imajo lahko tudi čistila, ki vsebujejo klor.

Sistemi za ločeno zbiranje odpadkov

Sistemi za ločeno zbiranje odpadkov so zasnovani tako, da v kuhinji nastajajoče odpadke na čim bolj preprost način odstranimo z delovnih površin. Poleg skupnega zbiranja v eno posodo omogoča sistem posod tudi ločeno zbiranje raznovrstnih bioloških in nebioloških odpadkov. Zaradi različnih velikosti posod in velike skupne prostornine so primerni za vsako gospodinjstvo.Alveus

Kakovostni izdelki za vašo kuhinjo... velik izbor oblik, dimenzij, materiala...

Poišči svoj kuhinjski pomivalnik