Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Recept: Tabbouleh s svežimi zelišči, feta sirom in zelenjavo

Gostilna dela je v sodelovanju z nami pripravila recept za Tabbouleh s svežimi zelišči, feta sirom in zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:

250 g surovega bulgurja

2 srednje velika paradižnika

100 g feta sira

2 šopka peteršilja

1 šopek mete

1 srednje velika čebula

1 strok česna

3 jušne žlice olivnega olja

sol

poper

1⁄2 limone (sok)


Postopek priprave

Bulgur skuhamo do mehkega v osoljeni vodi, ga odcedimo in ohladimo. 

Med tem na drobno sesekljamo peteršilj, meto, čebulo, paradižnik in česen. 

Feta sir narežemo na manjše kocke.  

Vse skupaj združimo in začinimo s soljo, poprom, oljem in limoninim sokom. 

Jed se odlično poda kot priloga k jedem iz žara ali pa jo postrežemo kot samostojno solato.

 Pri sestavljanju jedi lahko izberete vašo najljubšo svežo poletno zelenjavo.

Dober tek!



Recept je nastal v sodelovanju z Gostilno dela
Pri Alveusu se radi povezujemo s podjetji, ki si delijo enake vrednote kot mi. Zato sodelujemo tudi z Gostilno dela. 

Gostilna dela je družbenoodgovorno gostinsko podjetje, ki že 12 let nudi usposabljanje in zaposlitev najranljivejšim skupinam na trgu dela (invalidne osebe, dijaki s posebnimi potrebami za namen šolske prakse..). 

Organizirajo pogostitve, kosila, izvajajo kulinarične delavnice in pripravljajo različne domače izdelke po izvirnih receptih.

Alveus

Kakovostni izdelki za vašo kuhinjo... velik izbor oblik, dimenzij, materiala...

Poišči svoj kuhinjski pomivalnik