Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Hitra prenova kuhinje z malo truda in denarja

Kuhinja je srce doma. Je prostor, kjer se vsakodnevno srečuje družina in prijatelji, kjer se odvijajo vsakodnevne zgodbe in kjer se ustvarjajo nepozabni trenutki.

Hitra prenova kuhinje z malo truda in denarja

Zato je pomembno, da se v njej dobro počutite, da vas navdihuje, očara in olajša vsakdanje opravke.

Če nad svojo kuhinjo še niste najbolj navdušeni, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako jo z malo truda in denarja povzdigniti na višjo raven.

Zabava in druženje v kuhinji


1. Nova barva omaric v 6. korakih.

Nova barva kuhinjskih omaric je ena najbolj opaznih sprememb.

Lahko izberete sveže, svetle barve za bolj odprto in svetlo kuhinjo ali toplejše tone za občutek topline.

Barvanje omaric v kuhinji

1-korak: Vrata omaric odstranite, odstranite tudi vse ročaje in kljuke.

2-korak: Odstranite vse sledi umazanije in maščobe.

3-korak: Da se bo nova barva zares dobro oprijela je priporočljivo, da površino omaric rahlo obrusite tako, da ustvarite grobo površino. 

4-korak: Uporabite temeljni premaz. Le ta pomaga pri boljšem oprijemu barve in preprečuje barvne medaže prejšnje barve.

5-korak: Ko je temeljni premaz suh, nanesite želeno barvo. Lahko je akrilna, oljna ali lateks barva. Za dobro prekrivnost nanesite vsaj dva sloja barve. 

6-korak: Po končanem barvanju in sušenju je priporočljivo dodati zaščitni premaz, da ohranite barvo in oljašate čiščenje.


2. Pomembni detajli

Morda se zdi, da so detajli v kuhinji nepomembni, vendar so prav ti tisti, ki lahko ključno vplivajo na celoten videz in funkcionalnost vaše kuhinje. Alveusovi pripomočki za korita

Nekaj funkcionalnih detajlov, ki bodo izboljšali videz vaše kuhinje: 

  • Estetske Alveusove deske za rezanje, ki jih enostavno postavite nad korito. Na ta način pridobite uporaben prostor med rezanjem živil, odpadki pa bodo padli neposredno v umivalnik in tako poskrbeli za urejenost kuhinje med samim kuhanjem.
  • Neprivlačne plastične posode za odcejanje zamenjajte z Alveusovim All-Round podstavkom. Le ta ima estetski izgled, lahko ga postavite tudi nad korito. Ko ga ne potrebujete, ga enostavno zvijete in pospravite v predal.
  • Neprivlačne plastične embalaže detergentov zamenjajte z Alveusovim dozirnikom detergenta, ki se vgradi v pomivalnik tako, da je vidna le ročka. 


3. Novi ročaji na omaricah

Tudi ročaji na omaricah plivajo na izgled kuhinje. 

Pri izbiri novih ročajev premislite o stilu kuhinje. Si želite moderni, klasični, rustikalni ali minimalistični pridih?

Izbira ročk za elemente v kuhinji

Pomembno je, da se ročaji ujemajo s celotno estetiko prostora. 

Na primer: Za moderno kuhinjo so primerne bolj enostavne in čiste linije ročajev, medtem ko boste rustikalni pridih pričarali z ročaji bolj kompleksnih oblik. 

Pri izbiri novih ročajev upoštevajte tudi njihovo funkcionalnost: da so dovolj veliki za odpiranje, enostavni za čiščenje …


4. Nova kuhinjska pipa

Nova pipa je eden od najpreprostejših in najučinkovitejših načinov za prenovo kuhinje, saj vpliva na njeno estetskost in funkcionalnost. 

Prav kuhinjska pipa je tista, ki je veliko v uporabi. 

Različne alveus pipe

Ker se dviga na delovnim pultom, pogosto najprej ujame poglede obiskovalcev.

Alveusovi strokovnjaki vam ob izbiri kuhinjske pipe svetujemo, da upoštevate naslednje štiri dejavnike: videz, funkcionalnost, lastnosti in čiščenje.

Po široki izbiri Alveusovih kuhinjskih pip, pobrskajte tukaj. 


5. Nov pomivalnik

Z menjavo dotrajanega ali neestetskega pomivalnika z Alveusovim pomivalnikom, boste prav tako nadgradili estetiko in funkcionalnost vaše kuhinje. 

Ko govorimo o velikih pričakovanjih v kuhinji, ne moremo mimo kuhinjskih pomivalnikov Cadit, iz trpežnega materiala Granital.

Pomivalno korito iz granitala, družine Cadit

Cadit linija je priljubljena tudi zaradi nadpovprečno velikih posod. Na voljo so v kar petih različnih barvah kar omogoča, da se odlično prilagodijo vaši kuhinji ali pa so njen čudovit kontrast. 

Če prisegate na večno klasiko, preverite priljubljeno linijo pomivalnikov Line Max, iz kakovostnega nerjavnega jekla. Pomivalno korito iz nerjavnega jekla, družine Line MaxTudi ta linija se ponaša z nadpovprečno globokimi posodami. Gladka površina in ravne linije teh pomivalnikov pa bodo pripomogle k hitremu in enostavnejšemu čiščenju.

V kolikor iščete pomivalnik, ki ne bo le to, pač pa izstopajoč dizajnerski kos v vaši kuhinji, pa ne spreglejte premium linije Monarch.Različna pomivalna korita, družine Monarch iz nerjavnega jekla, zlatih tonov


6. Dodajte primerno razsvetljavo

Dobra razsvetljava v kuhinji vpliva na funkcionalnost, estetiko in vzdušje v prostoru. 

Poskrbite za primerno razsvetljavo delovnih površin: delovne plošče, štedilnika, pomivalnega korita … Energetsko učinkovite LED žarnice lahko namestite pod omarice. 

Namestitev luči v kuhinji

Razsvetljava pa lahko služi tudi kot dekorativni element. Izberite svetilke, ki se ujemajo s slogom vaše kuhinje in s katerimi lahko poudarite določene dekorativne elemente vaše kuhinje, kot je npr. Alveus pomivalna postaja. 


7. Alveus Mix it up: ustvarite unikatno pomivalno postajo, ki bo odraz veše osebnosti

Alveus Mix it up koncept vam omogoča kombinacijo različnih dizajnov, velikosti, materialov, tekstur in barv. 

Pomivalno korito, ki kobinira barve po Mix&March konceptu, nerjavno jeklo z zlatim odtokom

Najboljše pa je, da če se čez nekaj časa navaličate izbrane barvne Mix it Up kombinacije, lahko zamenjate le določen detajl: barvo odtoka, pipe … 

Prenova vaše kuhinje ne rabi biti težavna, ali draga. 

S temi nasveti lahko hitro preoblikujete svojo kuhinjo v bolj privlačen in funkcionalen prostor, ki odraža vaš slog in potrebe.

Alveus logotip


Nazaj na seznam