Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Kaj prinašajo trendi 2023 v kuhinje?

Ne glede na to, ali ste novograditelj, prenavljate obstoječo kuhinjo, ali pa jo želite le malce osvežiti – nasveti, kako izboljšati svoje načrte ter dobiti trendi idejo za vašo novo kuhinjo, vam bodo gotovo prišli še kako prav.

Kaj prinašajo trendi 2023 v kuhinje?

Ste v fazi prenavljanja ali opremljanja nove kuhinje? 

Potem je vaš brskalnik najverjetneje poln idej za opremljanje kuhinje, kombiniranje barv in podobnih zadetkov. Načrtovanje vaše kuhinje in kuhinjskega korita                 

Kaj hitro se lahko v poplavi te ponudbe in lepih idej izgubite, zato Alveusovi strokovnjaki vsako leto že tradicionalno za vas pripravijo pregled novosti in trendov, ki jih v interierju kuhinj pričakujemo v novem letu

Leto 2023 prinaša umirjene kuhinje v zemeljskih tonih z različnimi barvnimi dodatki v bakreni, zlati ter bronasti barvi, čim večja pomivalna korita, ogromen otok s podaljškom za druženje, velik poudarek pa je ponovno na uporabnosti kuhinje. 

Uskladite vašo kuhinjo s kuhinjskim koritom

Ob tem ne bomo pozabili svetovati še tipa in barve pomivalnega korita, ki bi najbolj ustrezal izbrani barvni shemi vaše nove kuhinje.

 

Barve kuhinje v letu 2023

  • Večna izbira je v (slovenskem) prostoru še vedno bela kuhinja – a strokovnjaki svetujejo, da se izogibate sijajnemu videzu ter se namesto tega odločite za mat belo ali barvo smetane, ki delujeta topleje in bolj naravno. 

Bela kuhinjas kovinskim nerjavnim koritom

Odlično boste belino kuhinje dopolnili s temnim pultom in klasičnim pomivalnikom iz satenasto gladkega nerjavnega jekla.

Ljubiteljem klasike prav nič ne more prekositi večno sijočega inoxa, zato bo pomivalno korito Line Max 80 kot nalašč zanje, saj premore praktično odlagalno površino, veliko in zaobljeno posodo, ki omogoča enostavno vzdrževanje čistoče, a še vedno Alveusov dotik elegance z vrhunskim inoxom, ki ga tako obožujemo.

Inox korito iz nerjavnega jekla

  • Strokovnjaki sicer napovedujejo, da bomo v letu 2023 srečali več kuhinj v naravnih zemeljskih tonih – peščeni, bež, nežno rumeni, svetlo zeleni oziroma mint zeleni, ki je v lanskem letu povsem prevzela tudi (slovenske) kupce. 

Zemeljske tone lahko lepo dopolnite s trpežnimi pomivalnim koritom in kuhinjsko armaturo iz granitala.

V letu 2022 je bila najbolj priljubljena antracit barva, ki se odlično obnese v zelo obremenjeni kuhinji - prenese praske, je neobčutljiva na kuhinjske madeže in temperaturne spremembe, lahko pa se odločite za ustrezen barvni odtenek v drugih prekrasnih zemeljskih tonih (arktično bela, bež, terra rjava ali betonska). 

Granital kuhinjska korita, naravnih odtenkov

Družina Cadit je varna izbira, saj nudi različne dimenzije in postavitve, da bo ustrezala vsakršni kuhinji, prav tako pa jo lahko dopolnite s pipo v enakem barvnem odtenku. 

Moderni robustni in manj zaobljeni obliki pomivalnika se bo odlično podala kuhinjska armatura ravnih linij.

  • Če si želite elegantno kuhinjo, boste zadeli s črno mat barvo kuhinje, do glamuroznega učinka pa boste prišli z zlatimi ročaji in pomivalnim koritom ter pipo v zlati barvi. 

Črna kuhinja z zlatim Monarh koritom

Kraljevsko zlato pomivalno korito ter kuhinjsko pipo boste izbrali v liniji Monarch (družine PureQuadrixKombinoLineVariant ali Form), ki je Alveusova prestižna linija za najbolj zahtevne in drzne.

 

Barvni poudarki v kuhinji – mix it up

Če se težko odločite za kuhinjo ene barve, naj vas potolažimo – v 2023 bo izjemno moderno izpostaviti detajle v različni barvi. 

  • Tako lahko kuhinjski otok v beli kuhinji pobarvate v eleganten (temno) moder odtenek, ga dopolnite s kuhinjskim pultom v videzu večnega marmorja in dopolnite s pomivalnim koritom v nežni bakreni barvi. 
  • Mint zeleni kuhinji nemudoma dodate pridih elegance z zlatimi ročaji, pipo in pomivalnikom.

Zlato kuhinjsko korito ustreza tudi zeleni kuhinji

  • Kuhinjam v peščenih tonih, ki bodo v 2023 najbolj moderni, bo najbolj ustrezal sijajni inox
  • Že nekaj let v notranjem dizajnu spremljamo tudi pojav Mix it up – ko je zaželeno kombiniranje različnih tekstur ali barv istega materiala.

V kuhinjah boste dosegli neverjetno bogat vizualni efekt, če boste kombinirali različne barve kovine – inoxa v srebrnem, zlatem, bronastem, bakrenem ali antracitno sivem odtenku. 

Kombinirana metalik kuhinjska korita znamke Monarch

Linija Alveus Monarch omogoča mešanje različnih videzov pomivalnikov s kuhinjskimi armaturami v štirih korakih: izbira dizajna, velikosti in barve pomivalnika, izbira barve grla, pipe ter dodatkov. 

Dodajte še drzne luči, ročaje kuhinje, kuhinjske nape ter drugih dodatkov v različnih kovinah, ki bo vašo kuhinjo nadgradil v elegantno in predvsem vabljivo.

 

Veliko pomivalno korito 

Kljub temu da ima velika večina gospodinjstev pomivalni stroj kot obvezni del kuhinje, pa se kupci vseeno odločajo za pomivalna korita večjih dimenzij. 

V luči novih post-kovidnih navad, ki so nas spodbudile k domačim pekovskim izdelkom, pa tudi zaradi energetskih prihrankov, velike kose posode in pekačev radi pomijemo kar »na roke«.Veliko kuhinjsko pomivalno korito, ki je nadvse uporabno

Tudi pri tem želimo biti praktični, a še vedno postavljamo udobje na prvo mesto, zato so med kupci zaželena velike in globoke posode pomivalnih korit.

 

Kuhinjski otok za kuhanje in druženje

V času, ki smo ga preživeli zaprti v svoja gospodinjstva, smo spoznali, kako pomembno je pri načrtovanju kuhinje upoštevati njen socialni vidik. 

Kuhinjski otok je nepogrešljiv v kuhinjsah

Kuhinji ne pravimo zaman »srce doma«, zato se veliki odprti plan kuhinje v letu 2023 prekinja s podaljšanim kuhinjskim pultom (ali otokom pri velikih kuhinjah), ki imajo del delovne površine namenjen socialnemu druženju – z dvignjenim delom in barskimi stoli, kamor se z veseljem usedejo naši družinski člani ali obiski, da se družimo tudi med pripravo prigrizkov, kosila ali kuhanjem kavice. 

 

Ne pozabite na uporabnost kuhinje!

Pri prenovi kuhinje pa ne smemo misliti le na njen eleganten videz, temveč tudi na njeno uporabnost in funkcionalnost. 

Ta se začne že pri prilagoditvi danemu prostoru ter odločitvi o postavitvi kuhinje, tvorjenju kuhinjskega trikotnika, izbiri omaric. Uporabna kuhinjska koirta z vgradnimi pripomočki in dozirniki mila

Pri slednji strokovnjaki poudarjajo pomen velikih izvlečnih predalov spodnjih elementov, saj so lahko dosegljivi, prostorni in trpežni, medtem ko za visoke omarice pod stropom vselej potrebujemo stopničko ali celo lestev, pogosto pa nas čaka tudi nekaj prestavljanja, preden dosežemo želeni predmet. 

Kuhinjo z veliko elementi bo lepo dopolnilo nekaj odprtih poličk, na katere lahko namestimo nezahtevne zelene rastline ter kakšno kuharico, lično leseno desko ali tehtnico, nikar pa jih ne zapolnite s premnogimi posodicami za živila, malimi kuhinjskimi aparati in drugo navlako, saj bo kuhinja videti neurejena

Trend odprtih polic v kuhinjah
»Manj je več« naj velja tudi na kuhinjskem pultu – ta naj bo kar se da pospravljen, zato že pri načrtovanju kuhinje predvidite, kje boste imeli pospravljene male kuhinjske aparate, predvidite vtičnico v omarici, kjer bo aparat za kavo, v pult namestite skrite vtičnice, izberite kuhalno ploščo z vgrajenim odvodom pare, v omarico pod pomivalnik namestite izvlečne smeti. 

Ne pozabite tudi na prostor, kjer boste imeli hrano za vašega ljubljenčka. Tako bo kuhinja brez posebnega truda ostala vedno urejena, z veseljem se boste lotili kuhe, saj bo tudi pospravljanja malo, najpomembnejše pa je, da se boste v njej vselej dobro počutili.

 

Nakup kuhinje je resda velik finančni zalogaj, vendarle pa opažamo, da veliko ljudi še vedno naredi temeljno napako pri nakupu: kupijo dobro kuhinjo, pomivalnik pa kar brez dobrega razmisleka pride zraven. 

Pomivalno korito je osrednja točka vaše kuhinje

Zavedati se moramo, da je pomivalno korito vsaj tako pomembno kot preostala kuhinja, saj je prava pomivalna postaja in njen osrednji ter najbolj uporabljen del. 

Kako funkcionalna bo naša nova kuhinja v resnici, je zelo veliko odvisno prav od pomivalnega korita. 

Poleg praktičnega pa ima pomivalnik tudi estetski pomen – je tudi vizualno osrednji del kuhinje, saj nam elegantna pipa in pomivalnik izbrane barve pritegneta pogled. 

Zato zaupajte nasvetom izkušenih Alveusovih strokovnjakov in premislite, katero pomivalno korito in pipa bosta vaši skrbno načrtovani novi ali prenovljeni kuhinji dala piko na i. 

Alveus logo

Nazaj na seznam