Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Kovinoplastika Lož na seznamu 1000 perspektivnih evropskih podjetij

»London Stock Exchange Group -1000 Companies to Inspire Europe » Kovinoplastiko Lož d.d. je Londonska borza (LSE) umestila med 1000 podjetij, ki so navdihnila Evropo.

Kovinoplastika Lož na seznamu 1000 perspektivnih evropskih podjetij

V izbor so se po oceni komisije uvrstila najobetavnejša hitro rastoča in najbolj dinamična mala in srednja velika podjetja v EU, ki imajo v prihodnosti možnost pridobiti finančna sredstva za svojo rast tudi na kapitalskih trgih.

V izbor, ki so ga pripravili v LSE pod pokroviteljstvom evropske komisije kot del projekta Elite so vključili podjetja iz vseh 28 držav članic EU. V manjših državah kamor sodi Slovenija so izbrali pet podjetij. Poleg Kovinoplastike Lož d.d so na seznamu še Plastika Skaza, Panvita, Esotech in SMM proizvodni procesi.

Na lestvico so uvrstili mala in srednja velika podjetja, ki skupaj v Evropi pokrivajo dve tretjini delovnih mest in ustvarjajo okoli 60% dodane vrednosti. Pri izboru so upoštevali podjetja, ki so v zasebni lasti in letno ustvarijo od 20 do 300 milijonov evrov prihodkov. Pri izboru so v Londonski borzi upoštevali podjetja, ki glede na dosledno rast prihodkov zadnjih treh let, izstopajo glede na podobna podjetja v panogi.

Xavier Rolet, izvršni direktor, London Stock Exchange Group je o izboru dejal:

»Raziskava kaže, da so ta podjetja gonilna sila evropskega gospodarstva. Medtem ko javni sektor in nekatera velika podjetja že več let ne ustvarjajo dodatnih delovnih mest, izbrana podjetja rastejo in dodatno zaposlujejo predvsem na področju višje kvalificiranih kadrov. V teh podjetjih je izrazita tudi inovativnost, kar zagotavlja mladim Evropejcem svetlejšo gospodarsko prihodnost, ki si jo zaslužijo. Zato je pomembno, da  tem podjetjem omogočimo dostop do ustreznih finančnih sredstev, s katerimi bodo lahko vlagali v razvoj, rast in širitev ponudbe delovnih mest v prihodnosti.«

Uvrstitev na prestižno lestvico perspektivnih evropskih podjetij za Kovinoplastiko Lož, ki od leta 2013 dalje posluje pozitivno, predstavlja veliko priznanje ter odpira nove poslovne možnosti.


Več informacij o izboru na spletni strani

http://www.lseg.com/resources/1000-companies-inspire-britain/glance-1



Nazaj na seznam