Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Črna kuhinja in črni poudarki v kuhinji: pomivalno korito, kuhinjska armatura ...

Če je še do nedavnega v kuhinjah prevladovala sterilna bela barva, pa se z letom 2019 tudi Slovenci vračamo nazaj k svoji preteklosti – v modi so namreč ponovno črne kuhinje.

Črna kuhinja in črni poudarki v kuhinji: pomivalno korito, kuhinjska armatura ...

Od 15. pa vse do polovice prejšnjega stoletja smo v marsikateri slovenski (kmečki) hiši našli od dima in saj črno kuhinjo, potem pa se je črna barva za precej časa poslovila iz celotnega nabora opremljanj stanovanj.

V zadnjih letih pa je vse pogostejša, saj lahko s pravimi kombinacijami črna barva naredi sobo dramatično, elegantno, domačno ali preprosto šik.

Pripravili smo vam nekaj predlogov, kako v kuhinjo z občutkom vnesti črno barvo – od zgolj nekaj elementov in dodatkov pa vse do popolnoma črne kuhinje.

Od vašega okusa pa je odvisno, v kolikšni meri bo vaša nova kuhinja odeta v najmodernejši odtenek leta, za katerega strokovnjaki napovedujejo, da se bo precej časa obdržal na vrhu lestvice priljubljenih barv za opremljanje kuhinje.Svetla kuhinja s črnimi poudarki: pomivalnim koritom in kuhinjsko pipo

Če ste še najbolj zapriseženi tradiciji, pa si vseeno želite novi kuhinji dodati malce drzne črne, se lahko odločite za:

- omarice oziroma leseni del kuhinje poljubne svetle barve (navadno gre za belo barvo ali podobne svetle odtenke) ter pult v naravni barvi lesa, h kateri kombinirate kuhinjske naprave in pomivalno korito s kuhinjsko armaturo v črni barvi.

Kombinacija črno-bele bo tako brez velikega truda in skrbi, da bi bila vaša kuhinja pretemna za tradicionalni okus, vznemirljiva in v koraku s trendi, ostala pa bo brezčasno lepa in moderna še mnogo let.

Alveus ponuja črni pomivalnik iz vrhunskega kompozitnega materiala Granital, ki predstavlja zmes granitnega prahu s kompozitnim vezivom, ki je izjemno trdno in odporno na praske ter temperaturne spremembe.

V odtenku carbon bo dajal s svojo mat črno barvo videz kamna in vas bo preprosto navdušil.

Morda vam je bolj všeč gladko steklo? Alveus nudi Glassix Up, elegantno kombinacijo inoxa in črnega stekla.

Če pa želite v kuhinji resnično narediti vtis, izberite antracitno pomivalno korito linije Monarch, ki z videzom temnega jekla deluje elegantno in moderno.

K črnemu pomivalniku, s poudarki iz nerjavnega jekla, lahko poljubno kombinirate kuhinjsko armaturo iz nerjavnega jekla ali s kombinacijo črnega kompozitnega materiala.

V vsakem primeru bo rezultat čudovit!

- Lahko se odločite za svetle omarice, ki jih kombinirate s črnim kuhinjskim pultom.

Pri tej barvni kombinaciji bodo zelo lepo prišle do izraza kuhinjske naprave in pomivalno korito v črni barvi ali iz večno elegantnega nerjavnega jekla.

 Alveus nudi odlične rešitve: paradni konj inox pomivalnih korit iz družine Pure Up, moderni Quadrix ali Stricto, najnovejša Galeo in Luno …

Ponudbe je pri slovenskem podjetju s 50-letno tradicijo ogromno, največja prednost pa vrhunska kvaliteta teh izjemnih pomivalnih korit in kuhinjskih armatur – zaobljenih ali ravnih linij za prav vse okuse in žepe.


Črna kot sestavni del kuhinje

Za tiste, ki vam je črna barva tako všeč, da bi jo vnesli v barvno paleto svoje kuhinje, a ne želite, da bi prevladovala, svetujemo, da uporabite v Ameriki izjemno priljubljene dvobarvne kuhinje.

Pri tem so spodnje omarice v črni barvi, pult in zgornje omarice ali police pa bele.

Pri steni se lahko poljubno poigrate z barvami – se odločite za monokromatski stil v zgolj beli ali zgolj črni, ali pa en del kuhinjske stene pobarvate črno.

Še posebej družinam priporočamo barvo, na katero lahko rišete z belo kredo, kar bo vašim malčkom v veselje, vaša kuhinja pa do imela vedno drugačno ozadje.

Pa še nobene stvari ne boste več pozabili, ker si jo boste lahko sproti zapisali kar na steno.

Dvobarvna kuhinja je lahko temnejša, če izberete črne kuhinjske naprave in pomivalnik, lahko pa jo posvetlite z izbiro belih ali inox kuhinjskih aparatov ter:

Če črno-belo shemo nadaljujete še v jedilnici ali dnevni sobi, boste vaše stanovanje opremili kot profesionalni notranji oblikovalci.

Nikar pa ne pozabite na zelenje – omehčajte ostre ločnice med črno in belo z zelenjem – izberite rastline z veliko zelenimi listi, ki jih je preprosto negovati. Še posebej dobro so videti navzdol rastoče rastline s prosto padajočimi listi.


Črna od tal do stropa


Čeprav se sprva sliši kar malce preveč temno, da bi bile stene, omarice in pulti črne barve, pa je popolnoma črna kuhinja lahko izjemno šik.

Če obožujete skandinavske izčiščene stile, vam bo zagotovo všeč tudi njihova najbolj priljubljena kuhinja v kombinaciji mat črne in naravnega lesa.

Najraje kombinirajo črne omarice v mat barvi, pult v globoko črni ali naravnem lesu. Dodajo še kakšne poličke ali nadpultno površino iz naravnega lesa.

Takšna kuhinja je sicer primernejša za večji, dobro osvetljen prostor, tako da imejte to v mislih že pri načrtovanju.

Led sijalke pod zgornjimi omaricami po celotni dolžini kuhinje bodo dobro osvetlile delovno površino, hkrati pa bo svetloba naredila kuhinjo prijetno in domačno.

Mat barva dobro prekriva različne odtise, zato je primernejša za družinsko kuhinjo v primerjavi s črno kuhinjo visokega sijaja, kjer se hitro pozna vsak prahec, zato imejte krpo vedno v bližini.

K tovrstni kuhinji se izjemno podata pomivalno korito in kuhinjska armatura iz Alveusove linije Monarch v štirih posebnih odtenkih za najbolj drzne: zlati, črni (anthracite), rose-gold (copper) in bronze. 


Brezčasna eleganca najvišje kvalitete, ki bo središče pozornosti vaše črne lepotice!


Še vedno menite, da črna ni barva za vašo kuhinjo? Izberite sivo!


Siva barva je odlična vmesna pot, kadar želite moderno barvno paleto nove kuhinje, a si ne upate stopiti preveč iz tradicionalnih okvirjev ali pa vam črna barva preprosto ni všeč – od vsega pa vam še vedno največ pomeni praktičnost.

Siva kuhinja je lahko izjemno elegantna. Živi barvni poudarki jo bodo naredili igrivo.

K njej lahko kombinirate poljubne druge barve in materiale …

Z vidika čiščenja je zelo hvaležna, saj je najmanj občutljiva na umazanijo (izjema so elementi visokega sijaja, kjer bo vseeno po vsakem kuhanju potrebno hitro brisanje), najlažje k njej kombinirate najrazličnejše barve, nadpultne površine v različnih materialih in vzorcih, kuhinjske aparate in pomivalno korito v odtenkih od bele, sive, črne, krem, inox, pa vse do zlate, bronze, copper …

Siva ne gre nikoli iz mode pa je še vedno videti vrhunska, če le občasno zamenjate kakšno dekoracijo (vzorčast tepih, barski stoli, vaza …).

Zelo moderni so odtenki in materiali, ki spominjajo na beton ali kamen. Bodite pa tudi pri sivi kuhinji malce bolj pozorni na osvetlitev – siva kuhinja naj ima veliko naravne svetlobe ter dobro osvetljene delovne površine.

Nazaj na seznam