Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

POMIVALNA KORITA: Najpogostejša vprašanja in odgovori

Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj na temo pomivalnih korit in pip na katera so odgovorili Alveusovi strokovnjaki.

POMIVALNA KORITA: Najpogostejša vprašanja in odgovori

1. Kako izbrati popolno korito?

Enoznačnega odgovora na to vprašanje ni, saj tudi pojem »popolno korito« za vsakogar pomeni nekaj drugega. 

Najbolje torej, da vam napišemo prednosti in slabosti posameznih vrst Alveus pomivalnih korit, da boste najhitreje našli svojega favorita. 

Izbira pravega pomivalnega korita

Nerjavno jeklo je v različnih obdelavah izbrano zgolj iz vrhunskega jekla, ki zagotavlja uporabnikom trdnost ter vzdržljivost od prvega dne uporabe. Vaše kuhinjsko korito bo ob primerni, a enostavni negi, ohranilo neponovljiv sijaj in moderen videz, ki ga lahko zagotovi le večni favorit – nerjavno jeklo.

Prednosti: vzdržljiv, ustreza večini stilov in barv kuhinje, mnogo oblik in modelov na izbiro, visoko higieničen, okolju prijazen (jeklo se popolnoma reciklira).

Slabosti: ob nerednem čiščenju se poznajo kapljice (vodni kamen), delno občutljiv na praske (konice nožev, žičnata gobica). A praskice so odraz življenja v kuhinji. 

 

Kompozitni pomivalnik iz Granitala je izdelan iz zmesi delcev najtrdnejšega materiala granita ter posebne mase, ki podvoji njegovo trdnost in vzdržljivost. 

To ga, poleg lepega videza, postavlja ob bok najbolj pogosto izbranemu kuhinjskemu koritu na svetu, inox pomivalniku. Kompozitno kuhinjsko korito bodisi v beli, peščeni, rjavi, sivi ali črni barvi popolno dopolnjuje monokromatske kuhinje majhnih ali velikih formatov, poleg neizmerne trdnosti in vzdržljivosti pa je hkrati tudi preprosto za čiščenje.

Granital pomivalna korita

Prednosti: izjemno trden in vzdržljiv, na voljo v izjemno popularni črni ter drugih zemeljskih tonih, visoko odporen na temperaturne spremembe. Enostaven za čiščenje (vsekakor priporočamo brisanje do suhega po uporabi, čistimo ga z blagimi tekočimi neabrazivnimi čistili za gospodinjstvo, ostanke apnenca odstranimo z 9% ocetno kislino (jedilni kis), namažete ga pa lahko tudi s kapljico rastlinskega olja.

Slabosti: delno občutljiv na praske (konice nožev, žičnata gobica) in močne madeže (velja predvsem za najsvetlejše odtenke pomivalnikov – če ga ne očistimo takoj, se naredi madež npr. rdeče pese, bučnega olja, kave). Določene barve se morda ne skladajo z vsakim izbranim odtenkom lesenega dela kuhinje (priporočamo vizualno svetovanje).

 

Pomivalno korito iz kaljenega stekla: samo korito je iz jekla, obdaja pa ga eleganten rob in odlagalna površina iz zapeljivo svetlečega kaljenega stekla. Popolna možnost individualiziranja, saj lahko steklo pretvorimo v kateri koli dizajn ali barvo, ki si ju izberete.

Pomivalno korito iz kaljenega stekla

Prednosti: ima vse prednosti naših inox pomivalnih korit, kaljeno steklo pa je še posebej enostavno čistiti in negovati.

Slabosti: če nam na rob kaljenega stekla ravno pod nerodnim kotom pade nekaj zelo težkega ali ostrega, lahko kaljeno steklo poči ali se odkruši (vendarle pa se zaradi obdelave ne razdrobi). 

Vendar pa so Alveus korita iz kaljenega stekla izredno trpežna in taki primero so zelo redki. Več v videju:

Video posnetek vzdržljivosti korit iz kaljenega stekla

 

Alveus Monarch: ima vse prednosti pomivalnika iz plemenitega jekla – materiali, oblika, kakovost – a v štirih izjemnih odtenkih, ki jih dosežemo s posebno površinsko obdelavo plemenitega jekla. Tako dobimo edinstvene odtenke zlate, bronaste, antracit ter baker.Monarch pomivalna korita iz plemenitega jekla

Prednosti: vse prednosti inox korit, izjemna vpadljivost in individualnost, možnost mix and match kreiranja in kombiniranja barvnih odtenkov. Posebna PVD tegnologija dela Alveus Monarch pomivalnike še trdnejše in omoča lažje čiščenje.

Slabosti: višja cena, delno občutljiv na praske (konice nožev, žičnata gobica), ob nerednem čiščenju se poznajo kapljice (vodni kamen).

 

2. Kakšne so standardne dimenzije pomivalnih korit?

 Standardna velikost pomivalnega korita sodi na omarico širine 60 cm, torej gre za pomivalnik 50x50 cm. 

A Alveus vam nudi najrazličnejše dimenzije in oblike pomivalnih korit. Zakaj bi v svojo nestandardno kuhinjo stiskali standardno dimenzijo korita? Velikosti pomivalnih korit, ki so na voljo, več dimenzij

Morda vam bo bolj ustrezalo manjše ovalno korito Form 10 za omarico 40 cm, ali pa ogromna posoda Kombino 70 za omarico širine 80 cm, za prostornejše kuhinje pa Classic Pro 110 – kombinacijo dveh posod in odcejalne površine, ki zahteva omarico 80 cm, njena odlagalna površina pa se razteza na skupno 110 cm.

Morda pa boste stopili povsem izven standardnih okvirjev in se odločili za kotno pomivalno korito, ki ima velikost 90x90 cm.

Med kupci v zadnjem času sicer opažamo porast povpraševanja po velikih pomivalnih koritih ter dvojnih pomivalnih koritih.

Velika pomivalna korita, večni trend

 

3. Enojno ali dvojno korito?

 Ena pogostih dilem, ki muči uporabnike, je ali izbrati enojno pomivalno korito z ali brez odcejalne površine, ali se raje odločiti za večjo možnost z dvema koritoma. 

 Kupcem svetujemo, da najprej upoštevajo širino oziroma velikost omarice, kamor boste pomivalnik vgradili, saj le-ta predstavlja omejitev pri izbiri. 

Ena ali dve pomivalni koriti?

 Nato morate vedeti, ali bo kuhinjska armatura na levi ali desni strani ali celo na sredini pomivalnika. 

Odločitev pa je najbolj odvisna od vaših navad v kuhinji:

  • enojno korito predlagamo kupcem, ki večinoma uporabljajo pomivalni stroj in se jim posoda ne nabira v koritu;
  • dvojno korito pa kupcem, ki pogosto ročno pomivajo posodo in jo lahko v enem koritu nato pustijo, da se odcedi, oziroma velikim družinam, kjer se veliko kuha in posledično umaže večje količine posode, ki je hkrati ne moremo pomiti v pomivalnem stroju ter jo zato bodisi pustimo del v enem koritu, da imamo drugega prostega, bodisi pogosto pomivamo ročno in imamo tako več prostora in udobja v kuhinji.

Pomivalna korita iz plemenitega jekla, lahko z eno ali dvema posodama

 

4. Kakšen je namen dvojnih korit?

 Odgovor se že skriva v prejšnjem vprašanju – predvsem v prostornosti, udobju pri ročnem pomivanju posode, prostoru za odcejevanje že pomite posode, dodatnemu prostoru za odlaganje med pripravo jedi za večje število oseb … 

Alveusovi strokovnjaki vselej priporočamo dvojno korito domovom, kjer se veliko kuha in druži ob hrani. Pomivalna korita z dvema posodama

Dvojno korito vam v takšnem primeru pravzaprav poveča delovno površino, saj lahko v korito odlagamo kuhinjske odpadke, že uporabljene posode, medtem pa imato za sprotno delo še vedno prost in čist še en pomivalnik. Neprecenljivo!

 

5. Izbrati granitno ali jekleno korito? 

Pri kakovosti smo pri Alveusu brezkompromisni, zatorej lahko odloča le en faktor: vaš okus

Granital ali jeklo? Plemenito jeklo namreč. Ali inox.

Primerjajte ju vizualno glede na izbrani leseni del kuhinje – slog, barvo in videz, ter se boste verjetno najlažje odločili, ali vam bolj ustreza večna eleganca in sijaj nerjavnega jekla, ali nežni in zemeljski toni granitnega pomivalnega korita. 

Ne pozabite, da boste v kuhinji preživljali veliko časa, zato je prav, da ustreza vašim lepotnim idealom, ne sosedovim.

 

 6. Ali so pomivalna korita iz granitala vredna svojega denarja?

Da, vsekakor. Zadovoljni boste z njim vizualno, z njegovo dolgo življenjsko dobo, enostavnim vzdrževanjem, vzdržljivostjo … Niso med najcenejšimi, a tudi ne med najdražjimi, vzemite pa v zakup, da gre za dolgoročni nakup, kjer zagotovo velja tudi reklo: »Malo denarja, malo 'muzike'.« 

Pomivalna korita iz granitala

7. Kakšno korito je najlažje ohranjati čisto?

 Pri vzdrževanju čistoče se moramo zavedati, da ni vse odvisno zgolj od materiala, temveč tudi od oblike pomivalnega korita. 

Če zares neradi v roke primete krpo in čistilo, potem se morda odločite za čim bolj zaobljene linije, saj je le-te lažje brisati kakor modernejše ravne linije. Čiščenje kuhinjskih korit

Prav tako vam bo v veliko pomoč podpultna izvedba pomivalnika, saj boste drobtine in kapljice z delovne površine enostavno obrisali neposredno v pomivalno korito in vas ne bodo motile drobne nečistoče, ki bi se morda ujele v rob nadpultne izvedbe pomivalnega korita. 

Pri izbiri materiala vam svetujemo nerjavno jeklo, če vas ne motijo zasušene kapljice, ki nastanejo zaradi zasušenega vodnega kamna, če neredno s suho krpo brišete pomivalnik, ali pa granital v temnejših odtenkih, na katerem se ne bodo poznale sledi močnejše hrane. Redno čiščenje pa je tudi pri granitnem pomivalniku potrebno že zaradi higienskih razlogov ter vsaj enkrat mesečno zaradi vodnega kamna.

 

8. Katere so najpomembnejše lastnosti kuhinjske pipe?

Pri izbiri kuhinjske armature Alveusovi strokovnjaki svetujemo, da bodite pozorni na material in njegovo obdelavo, kako pipo upravljamo, ter obliko in barvo, s katero boste dosegli celovit grafični učinek – ujemajoč s kuhinjo ali njen popoln kontrast, kot je značilno za kuhinjo po zadnjih trendih.Izbira elegantnih in trendovskih kuhinjskih pip

Material: Alveusove kuhinjske pipe so izdelane iz medenine ali nerjavnega jekla z različno površinsko obdelavo. 

Večno eleganten srebrn videz iz nerjavnega jekla je na voljo v štirih izvedbah:   

  • visoki sijaj dosežemo s poliranjem kroma do maksimuma, 
  • z brušenjem kroma dosežemo mat učinek, 
  • na voljo je tudi v obdelavi nikelj mat, 
  • satenasto površino z obdelavo nerjavnega jekla satin.

Raznolika izbira kuhinjskih pip, za vsak dom in okus

Barva: za različne barvne učinke pa so Alveusove kuhinjske pipe prevlečene s posebno obdelavo. Tako je vrhunska kolekcija armatur Monarch prevlečena s slojem keramičnega nitrida, s katerimi dobimo štiri edinstvene odtenke (zlata, antracit, bron in baker). Za učinek zemeljskih tonov granitala, ki odlično sovpadajo h granitnim in drugim pomivalnikom, pa so obdelane tako, da dobimo različne barvne odtenke: črno, belo, peščeno, rjavo … 

Oblika in upravljanje: dizajni Alveusovih pip so čisti, brez skritih ali težko dostopnih kotičkov, ki bi vam povzročali sive lase pri čiščenju. Prav tako so pipe prilagojene funkcionalnim potrebam posameznika – tako imamo širok nabor pip z dodatnimi možnostmi – izvlečne pipe, pipe s tušem, preklopne za pod okno…

Funcionalnosti Alveus kuhinjskih pip

Zato za naše izdelke, tudi kuhinjske pipe, uporabimo le najboljše materiale, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, hkrati pa omogočajo enostavno vzdrževanje. Naše armature so zasnovane z mislijo na funkcionalnost in uporabniku prijazno izkušnjo.

 

Upamo, da smo odgovorili na vaša vprašanja in razrešili dileme. Alveus logo

 

Nazaj na seznam