Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Za koga je granitno pomivalno korito prava izbira?

Preverite zakaj oz. če sploh je, granitno pomivalno korito prava izbira za vašo bodočo kuhinjo.

Za koga je granitno pomivalno korito prava izbira?

Za nekoga, ki prvič kupuje pomivalno korito, je lahko odločitev za pravega med množico ponujenih materialov, barv in oblik stresno. 

Pri obliki še nekako gre. 

Vemo, kakšno korito potrebujemo, da bo kar najbolj služilo našim kuharskim podvigom – dvojno, enojno, večje ali manjše, globljo posodo za pomivanje velikih posod … 

Potem pa pride na vrsto material: nerjavno jeklo, kaljeno steklo, kompozitni oziroma granital … 

Tokrat se bomo osredotočili na slednjega – granitno pomivalno korito in zakaj oz. če sploh je, prava izbira za vašo bodočo kuhinjo.

V nadaljevanju smo za vas zbrali glavne lastnosti pomivalnih korit iz Granitala.
Več informacij o samih modelih granitalnih pomivalnikov in kako do njih, pa najdete tukaj. 

Kaj je Granital? 

Gre se za kompozitni material, ki je mešanica dveh materialov. Predstavlja pa enega najbolj trdnih materialov na tržišču. 

Granital ima dejansko še boljše lastnosti kot sam naravni kamen granit, ki je druga najtrša snov na Zemlji, takoj za diamantom. 

Granital je zmes 75–80 % granitnih delcev oziroma granitnega prahu, ki ga skupaj veže visoko kakovostno vezivo. 

Ta zmes daje pomivalnemu koritu neverjetno trdnost, hkrati pa potrebno prožnost ter odpornost na velike temperaturne spremembe, na primer ko vanj zlijemo krop in ga prelijemo z mrzlo vodo. 

Trend naravnega 

Trendi na področju kuhinj, bele kuhinje visokega sijaja vse bolj umikajo v ozadje in izpostavljajo temnejše barve, naravne materiale in robustni videz. 

Če ste se tudi vi zaljubili v naravno in si želite ta organski pridih vključiti v svojo bodočo kuhinjo, bo pomivalno korito iz granitala čudovit naravni dodatek vsaki kuhinji. Granitna pomivalna korita Alveus so namreč na voljo v prijetnih in pomirjujočih zemeljskih tonih: antracit, rdečkasta glina, bež in betonske barve. 


Delček luksuza in prestiža nudijo granitna pomivalna korita v zemeljskih tonih s poudarjenimi bleščicami v snežno arktičnih, peščenih, čokoladnih ter sivo-jeklenih barvah. 

Tudi, če se boste odločili za klasično belo kuhinjo, bo pomivalno korito v na primer čokoladnem barvnem tonu nežna, a hkrati opazna popestritev vaše kuhinje. 


Granitno pomivalno korito: Barve in madeži 

Granit je naravna kamnina, za katero je značilno prelivanje barv oziroma barvna nekonsistenca. 

Pri granitni zmesi pa se vam ni potrebno bati, da bo vaš pomivalnik, ki ga bo monter dostavil, popolnoma drugačen kot tisti, v katerega ste se zaljubili v spletni trgovini ali salonu kuhinj. 

Z granitnim prahom v zmesi se lahko natančno nadzoruje barva v zmesi, zato je granital odlična rešitev za vse, ki jim je pri srcu naravno, a si vseeno ne želijo tipičnih barvnih odstopanj naravnih materialov. 

So vam všeč svetle barve kompozitnih pomivalnikov, pa vas skrbijo madeži čaja, kave, rdečega vina, gorčice? 

Granit je neporozna kamnina, zato vas kuhinjski madeži ne rabijo skrbeti – Granital je močno odporen nanje, prav tako pa tudi na praske, odrgnine in udarnine. 


Tehnične prednosti pomivalnega korita iz kompozitnega granitala 

Poleg zgoraj omenjene značilnosti, da barva ne varira tako kot pri naravnem granitu, je mešanica v primerjavi z granitom neprimerljivo lažja (čeprav pa je od pomivalnega korita iz nerjavnega jekla še vedno precej težji), tako da niso potrebne dodatne ojačitve kuhinjskega pulta in tudi drugih omejitev pri montaži pomivalnika ni. 

Kompozitni material je gost in precej debel, zato je še ena pozitivna lastnost tega pomivalnega korita, da naravno absorbira zvoke in so zato zelo tihi (odprta voda iz kuhinjske armature torej ne bo hrupno pljuskala po pomivalniku). 

Cenovna dostopnost granitnega pomivalnega korita 

Eden pomembnih faktorjev pri izbiri pomivalnega korita je, seveda, cena. 

Naj vas razveselimo, da so Alveus pomivalna korita iz granitala na voljo že od dobrih sto evrov naprej, cena najdražjega pa ne presega 225 evrov. 

Naši prodajni svetovalci vam bodo najbolje svetovali, katero velikost, obliko in barvo izbrati, da se bo kar najbolj podala celotni podobi vaše kuhinje. 


Čiščenje granitnega pomivalnega korita

Morda boste v čiščenje granitala vložili malce več truda kot v inox, kjer zadostujeta že topla voda in mehka krpa.

A nikar se ne ustrašite, še vedno gre z vsakodnevnega vidika za preprosto čiščenje. Pozorni morate biti le, da se izogibate grobim materialom za čiščenje in močnim, abrazivnim čistilom. 

Vsekakor ne uporabljajte belila, ki utegne razbarvati čudovito barvo pomivalnika. Bolj priporočljivo je pogostejše, a nežno čiščenje, kot pa občasno in agresivnejše čiščenje granitnega pomivalnega korita. 

Uporabite krpo iz mikro-fibre ter toplo vodo z nežnim milom in pomivalnik po čiščenju obrišite do suhega, da se izognete nabiranju vodnega kamna. 


Še niste izbrali granitnega pomivalnega korita za svojo kuhinjo? Oglejte si bogato ponudbo nabora pomivalnih korit Alveus iz granitala.

Nazaj na seznam