Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

10 trikov kako v svoj dom vnesti praznično vzdušje

Letošnje leto poteka zelo drugače kot smo vajeni in tudi praznikov ne bomo mogli preživeti tako kot smo jih morda prejšnja leta. Prav zato smo za vas sestavili nekaj predlogov, kako si popestriti praznični december, ki bo poln smeha in nepozabnih trenutkov sreče!

10 trikov kako v svoj dom vnesti praznično vzdušje

Leto 2020 si bomo zagotovo zapomnili, saj je resnično drugačno. Drugače smo dopustovali, delali, se šolali, družili, športali, nakupovali ... Drugače živimo. 


Vendar smo v letošnjem letu tudi spoznali, kako pomembno je, da držimo skupaj. Še bolj smo začeli ceniti svojo družino in prijatelje. V prihodnje si bomo bolje znali vzeti čas zanje, za druženje z njimi. 

Otroci so še bolj začeli ceniti šolo, sošolce in učitelje. Veliko manj bo “joj, pa ne spet šola.” 

Starši bomo obdržali kreativnost pri preživljanju skupnega časa s svojimi otroki: skupno ustvarjanje v kuhinji, družabne igre v deževnih popoldnevih in branje knjig, v toplem objemu - prav vsak večer. 

Odkrili smo, v kako čudoviti deželi živimo. Raziskali smo kotičke Slovenije, za katere prej nismo vedeli, da obstajajo. 

V poslovnem svetu smo spoznali, da so nekateri sestanki lahko tudi e-maili, kako praktično je včasih delo od doma in video sestanki.

Navadili smo se spletnega nakupovanja in še bolj začeli ceniti zdravstvene delavce, učitelje, pa tudi frizerje, kozmeričarke … 

Ugotovili smo, kako pomembno je, da se doma počutimo doma.


Da bodo letošnji prazniki tudi nadvse čarobni, smo za vas pripravili 10 trikov, s katerimi lahko poskrbite, da boste v svoj dom vnesli prazničnost in veselje.


1: Ostanite v stiku

Prazniki pomenijo tudi druženje: s sodelavci, družinskim člani, prijatelji ...

In tudi v “Covid času” ni potrebe, da se temu odrečete! Pomembno je, da kljub trenutni situaciji obdržite stike z bližnjimi in dragimi osebami. Obstaja namreč ogromno načinov, da ostanete povezani.

Bližnje osebe lahko preprosto pokličete. Vsakdo bo vesel, da ste se spomnili nanj in lahkoten klepet bo dobro del vsem. 


Stisnite se na sedežno, telefon ali računalnik postavite na mizo in pokličite bližnje po videoklicu (npr. Skype, Zoom, Google Meet klic)! Smeh in sreča sta zagotovljena! 

Na katerem od socialnih omrežij (Facebooku, Vibru, Whats Upu) lahko ustvarite skupino za svoje sorodnike ali prijatelje, kjer lahko spontano klepetate, objavljate videje in slike božičnih dogodivščin, šal ki jih vidite na internetu, ter mnogo več. 

Tako boste ostali v stiku in se še vedno počutili povezane.


2:  Praznično ustvarjanje v kuhinji

Se tudi vi spomnite kakšnega recepta, ki izgleda takoooo okusen, ampak se ga zaradi dolgotrajne priprave še niste lotili? 

Sedaj bo čas tudi za takšne kuharske podvige! Nakupite sestavine, vključite boljšo polovico in male razgrajače ter zavihajte rokave!

Sem spada tudi peka piškotov in kolačev … Brez peciva ni pravih praznikov. Bodite drzni, preizkusite nove metode, izmenjajte si recepte in pustite domišliji prosto pot. 


Če pa vas skrbi nered, so tukaj Alveus koritaki so dovolj globoka, da vanje skrijete vso posodo, ki se bo nabrala med ustvarjanjem. Pomiva pa tisti, ki zadnji sprazni krožnik!

 

3: Sam svoj mojster

Marsikdo od nas zdaj preživlja več časa doma. Ta čas lahko kreativno izkorisite! Lotite se domačih projektov! 

  • Izdelate lahko družinski advetni koledar! Majhne označene vrečke napolnite s priboljški, ki jih nato z otroki in/ali partnerjem skupaj odpirate vsak dan! Majhna pozornost, ki prinese veliko sreče! 

  • Zaščitite mizo in skupaj ustvarite božične voščilnice za vaše bližnje! 

  • Skupaj prebrskajte po družinskih fotografijah in ustvarite svoj koledar za leto 2021! Odlično darilo za vaš družino, morda pa tudi za bližnje svojce, recimo babico in dedka?

  • Naredite svoje okraske za dom: adventni venček, okraske za božično drevo …


4: Uredite se, čeprav ste doma

Ko nastopi čas družinske večerje se uredite in naličite, kot da se odpravljate na večerjo v prestižni restavraciji. 

Tako boste veliko lažje začutili čarobnost, eleganco in posebnost praznikov.

Lahko pa greste tudi v čisto drugo smer… Kosilo v pižami? Zakaj pa ne? 


5: Praznična miza

Tako kot uredite sebe, uredite tudi  praznično mizo: servietke, svečke, božično zvezdo, vse to bo poskrbelo, da bo soba žarela od prazničnega vzdušja! 

Pripravite jo v barvah smrečice. Letos so spet v modi zlati in srebrni odtenki, ki jih lahko kombinirate z modrimi in rdečimi barvami (eno ali drugo). Gre za barve, ki predstavljajo večno eleganco in razkošnost.


V kraljevskih odtenkih (zlata, bakrena, bronasta in antracitna) pa najdete tudi Alveus premium Monarch korita, 

Pomivalniki Monarh se pobašajo s visokim sijajem in povzdignejo celotni interior na višji nivo, kot da kuhate v kraljevski kuhinji. 6: Delite večerjo kako drugače

Čeprav letos na kosilo ali večerjo ne morete povabiti razširjene družine in vseh prijateljev, lahko z njimi svojo praznično mizo delite kako drugače! 

Preden pojeste vse dobrote, naredite kakšno slikico in jim jo pošljite. Slikajte tudi proces kuhanja.

Tako delite ideje, recepte in ohranjate stik. 


7: Okrasite smrečico kak dan prej

Morda niti ne bo letos prvič, da boste okrasili smrečico kak dan pred 24. decembrom, kot je to po ljudskem izročilu. 

Okraševanje jelke ali smrečice je osrečujoče in zabavno. Zavrtite si glasbo, božično ali ne, topel čaj ali kozarček vina in uživajte. Pozabite za urco ali dve na stres in zunanji svet. To je čas samo za vas in vašo družino. 


8: Maraton božičnih filmov ali risank

Gotovo bo prišel kakšen siv in hladen dan, morda deževen ali zasnežen (če bomo imeli letos kaj več sreče kot lani). Takšni dnevi so idealni za popoldneve pred televizijo.

Na dan z vsemi odejami.

Spečite si pokovko ali skuhajte kak topel napitek. Zakopljite se pod odeje na sedežni in prižgite televizor! 

Bodi si sami, s partnerjem ali vso družino! Malo se pocrkljate in nasmejte in dan je takoj lepši.


9: Presenetite najmlajše

Če imate otroke, se jim lahko letos še posebej posvetite! 

Zagodite jim, ter skupaj nastavite past Božičku! Nastavite mu piškote in mleko, ter po tleh do jelke natrosite moko … Kako bodo presenečeni, ko bodo zjutraj odkrili stopinje na tleh in drobtine na mizi. Tega spomina ne bodo pozabili! 

Nečakom lahko božično darilo pošljete po pošti - tudi to bo imelo poseben čar.

Se spomnite, kako smo se kot otroci vedno razveselili pošiljk in pisem, posebej za nas? 


10: Skupaj je lažje

Poskusimo se osredotočiti na dobre stvari, ki so se nam zgodile in na osebe, za katere smo hvaležni. 

Tegobe in težave bodo minile, vezi pa ostanejo za vedno. 


Čarobne in mirne božične praznike vam želi vaš Alveus!


Nazaj na seznam