Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Kuhinjske pipe: kako izbrati najbolj primerno?

Kuhinjska armatura je pomemben člen kuhinje. Od njene oblike in funkcionalnosti je namreč odvisno vaše vsakodnevno zadovoljstvo s kuhinjo kot celoto, saj je ravno kuhinjska armatura tista, ki je v kuhinji v nenehni uporabi.

Kuhinjske pipe: kako izbrati najbolj primerno?

Tukaj si lahko ogledate celotno ponudbo Alveus kuhinjskih pip: https://alveus.si/kuhinjske-armature

Alveusovi strokovnjaki vam ob izbiri kuhinjske pipe zato svetujemo, da upoštevate naslednje štiri dejavnike: videz, funkcionalnost, lastnosti in čiščenje.


1. Videz kuhinjske armature

Ponosno dvigajoča se nad delovnim pultom je kuhinjska pipa zagotovo element, ki k sebi vleče poglede obiskovalcev.

Zato je pomembno, da slogovno in estetsko ustreza videzu vaše kuhinje. Po videzu lahko pipe razdelimo v dve podtočki

  • prva je material izdelave in površinska obdelava, torej medenina, nerjavno jeklo, zemeljski toni granitala in barvaste pipe linije Monarch,




  • druga pa njena oblika – ravne in minimalistične proti modernim zakrivljenim linijam ali posebne oblike za zahtevne.

Materiali in površinska struktura

Alveus kuhinje armature so izdelane iz medenine in nerjavnega jekla.

Takšne pipe so nadvse vzdržljive, večno elegantne, bleščeče in nezahtevne za vzdrževanje, poleg tega pa stilno ustreza kateremu koli slogu kuhinje.

Izberete lahko pipo ostrejših in ravnih, ali modernejših zaokroženih linij, morda pa vam bo všeč priljubljena U-oblika ali posebna z izvlečnim tušem – Alveus nudi prav vse.

Kvalitetne Kuhinjske pipe Alveus


  • Košček narave – granital: vse bolj se vračamo k naravi, zato tudi v kuhinjah opažamo naravne materiale (les, naravni kamen …).

K naravnim, zemeljskim tonom lahko kombinirate armaturo v peščenem, kamnitem videzu ali armaturo v kombinaciji z naravnim videzom in nerjavnim jeklom.


Kuhinjske pipe Alveus

Celotno ponudbo kuhinjskih armatur v kombinaciji z granitom najdetena tej povezavi. 

  • Eleganca v barvah – linija Monarch:

Alveusova najprestižnejša linija Monarch očara prav vsakogar, saj nudi vse lepote in lastnosti nerjavnega jekla, ki smo jih s posebno obdelavo nadgradili še v štirih barvnih možnostih – gold, anthracit, copper in bronze.


Zlate, srebrne, bakrene kuhinjske pipe ALveus

Te se odlično podajo v temno kuhinjo, ki jo s svojimi posebnimi odtenki nadgradijo v izjemno šik in elegantno, beli kuhinji pa dodajo kanček glamurja.

Priporočamo novost, pipo Zina Monarch ali Slim Monarch.

  • Se držite načela, da je »črna vedno modna«?

Črne kuhinjske pipe Alveus

S črno barvo ne morete nikoli zgrešiti - tudi, ko gre za izbiro kuhinjske pipe.

Mat črna kuhinjska pipa, v kombinaciji s še nekaj črnimi elementi kuhinje ali s celotno črno kuhinjo, bo vaši kuhinji vnesla industrijski pridih.

Drznite si kombinirati črno z zlatim odtenkom in svojo kuhinjo povzdignite v eleganten, šik prostor. Črne kuhinjske armature najdete tukaj. 

Oblika kuhinjske armature

Kuhinjske armature z oblikami presegajo zgolj svojo funkcionalno vrednost in nudijo užitek za uporabo in oči. Inox kuhinjske pipe

Ne glede na to, kateri material kuhinjske pipe boste izbrali, ima Alveus v ponudbi kuhinjske armature za vsak okus:

  • za ljubitelje minimalizma ostrejše linije, kot sta na primer Choice ali Zina,
  • zaobljene lepotice Oz, Quadra ali Zeos,
  • ali pa trend zadnjih par let, ukrivljena U-oblika Arc 110, Nerina ali Lyra S, če jih naštejemo le nekaj. 

Katera vam najbolj ugaja?

Pri izbiri kuhinjske armature ne smejo izbirati le oči, pomembna je tudi funkcionalnost pipe, zato le berite naprej.

2. Kaj zahtevate od svoje kuhinjske pipe?

Naj bo kuhinjska pipa še tako lepa, če ne ustreza vašim potrebam, z njo ne boste povsem zadovoljni.

Zato najdete v Alveusovi ponudbi bogato in tehnološko dovršeno paleto armatur, ki jih odlikuje raznovrstna funkcionalnost.

Današnje pipe so visoke in dajejo prosto pot pri rokovanju z velikimi posodami.

Marsikdaj pa bi nam bilo lažje pipo približati posodi ali solato poškropiti s širšim curkom, tušem – zato smo pri Alveusu razvili pipe z izvlečnimi ročkami, tuš funkcijo ali pa smo oboje združili kar v isti pipi. Ti modeli imajo oznake P (izvlečna ročka), S (tuš funkcija) oziroma PS (obe funkciji).

Kuhinjske pipe s tušem Alveus

Zaradi svoje praktičnosti so pipe s tuš ali izvlečno funkcijo vse bolj domače v gospodinjstvih, čeprav so si svojo pot sprva utrle v profesionalnih kuhinjah.

Novost v naši ponudbi je elegantna armatura Zeos P, ki je na voljo v moderni črni ali klasični beli izvedbi.

  • Upogljive in potopne armature, ki jih lahko postavite pod okno

Če bo vaš pomivalnik pod oknom, boste potrebovali kuhinjsko armaturo, ki se bo popolnoma umaknila odpirajočemu se oknu.

Alveusova kreativna razvojna ekipa je našla popolni rešitvi tudi za zahtevnejše montaže pod okni – upogljivo pipo Columba v bolj zaobljenih linijah, ali pa potopno Norma v ravnih in čistih linijah.

  • Preprost dostop – ročaj na vrhu

Granitne kuhinjske pipe Alveus

Pri vaših kuharskih podvigih si pogosto umažete roke ali imate prekrite s testom, nujno pa rabite še malo vode ali bi si jih na hitro umili?

Doseči ročaj in pri tem ne umazati polovice kuhinje je pogosto »misija nemogoče«, kajne?

Pri Alveus-u smo razmišljali tudi o takšnih podvigih. Kuhinjska armatura z ročajem na vrhu je idealna, funkcionalna rešitev.

Hitro in enostavno omogoča dostop do ročaja, pri tem pa imate na izbiro od klasičnih kuhinjskih armatur, na primer Cleo P in Cleo PS, nežni Zenit v videzu granitala ali pa našo novo lepotičko, trendi pipo Zina Monarch.

  • Zdravje na prvem mestu – priključitev vodnega filtra


Armatura Aquila je namenjena priključitvi vodnega filtra, s pomočjo katerega lahko vodo očistite vseh primesi, ki kvarijo kakovost in okus pitne vode.

Dve ročici omogočata, da je dostop do vode hiter in preprost. Z desno ročico upravljate dovod hladne in tople vode za vsakodnevno domačo uporabo, z levo ročico pa dostopate do sveže filtrirane, čiste vode za pitje.

3. Lastnosti in čiščenje

Alveusove kuhinjske armature so narejene iz medenine ali nerjavnega jekla z različnimi površinskimi obdelavami (krom, brušen krom, saten, barvne pipe). Za njihovo čiščenje so najprimernejše mehke krpe (na primer mikrofibra ali mehka kuhinjska krpa), vroča voda in tekoči detergent za pomivanje posode. Po uporabi osušite armaturo s suho mehko krpo in že ste gotovi!

Če se na pipi naberejo ostanki apnenca (vodnega kamna), ga najpreprosteje odstranimo z 9-odstotno ocetno kislino (jedilni kis). Za večji sijaj pip iz nerjavnega jekla lahko vsake toliko uporabite Alveusovo polirno pasto Allshine.

Čistila za srebro, jeklena volna za čiščenje, belila ali abrazivna čistilna sredstva lahko poškodujejo površino pipe, zato se jim pri negi izogibajte. Enake posledice imajo lahko tudi čistila, ki vsebujejo klor.

 

 



Nazaj na seznam