Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Kuhinjske pipe: kako izbrati najbolj primerno?

Imate natanko izbran tip pomivalnega korita in kuhinjske pipe? Nikar pri načrtovanju svoje nove kuhinje ne pozabite na eno najpomembnejših točk. Ko s pogledom zajamemo kuhinjo kot celoto, je ravno kuhinjska armatura tisti del, ki se opazno dviga iznad pomivalnika in vleče pogled k sebi.

Kuhinjske pipe: kako izbrati najbolj primerno?

Ko zaprete oči in si predstavljate svojo sanjsko kuhinjo, zagotovo najprej vidite izbrane barve elementov, moderne ploščice ali stekleno nadpultno površino z vašim najljubšim vzorcem, tisti veliki hladilnik, o katerem že dolgo razmišljate … 

Kaj pa mokri del kuhinje? 

Imate natanko izbran tip pomivalnega korita in kuhinjske pipe? 

Nikar pri načrtovanju svoje nove kuhinje ne pozabite na eno najpomembnejših točk. 

Ko s pogledom zajamemo kuhinjo kot celoto, je ravno kuhinjska armatura tisti del, ki se opazno dviga iznad pomivalnika in vleče pogled k sebi. 

Zato je izjemnega pomena, da skrbno izberete takšno kuhinjsko pipo, ki bo dopolnjevala tako stil kuhinje, kot stil vašega kuhanja. 

Preberite praktične nasvete, ki vam bodo pomagali do izbire prave kuhinjske armature za vašo sanjsko kuhinjo.

1.      Stilno (ne)ujemanje armature s kuhinjo

Kot smo omenili je na urejenem kuhinjskem pultu le kuhinjska armatura tista, ki »štrli« navzgor, zato je še kako opazna. 

Tradicionalno se kupci navadno odločajo, da bodo armaturo uskladili s celotno podobo kuhinje:

  • k moderni, minimalistični kuhinji ravnih linij bo najverjetneje ustrezalo vselej atraktivno nerjavno jeklo. 

Inox kuhinjska pipa vas zagotovo ne bo nikoli razočarala, saj je narejena iz kvalitetnega jekla. Je vzdržljiva in ustreza modernemu, čistemu stilu in blišču sodobne kuhinje.

Če se boste odločili za bele elemente ali moderne temno mornarske oziroma mat črne - svetleča kuhinjska armatura iz nerjavnega jekla bo vsem barvam odličen kontrast.


  • Vse bolj se vračamo k naravi, zato tudi v kuhinjah opažamo naravne materiale (les, naravni kamen …). 

K naravnim, zemeljskim tonom lahko kombinirate armaturo v peščenem, kamnitem videzu ali armaturo v kombinaciji z naravnim videzom in nerjavnim jeklom. 

Takšna kuhinjska pipa bo, kljub svojim nežnim barvnim tonom, požela veliko zanimanja.

  • Tudi industrijske kuhinje so v zadnjem času krik mode predvsem v večjih stanovanjskih površinah. 

Praktične in estetsko zanimive kuhinjske pipe s spiralo, kakršnih smo vajeni iz profesionalnih kuhinj, bodo takšni kuhinji stilno zelo ustrezale.

Čeprav so v svetu na pohodu omenjene temne barve kuhinj, pa se Slovenci morda tradicionalno bolj oklepamo bele barve. 

Kljub temu, da je v zatonu, je marsikomu še vedno všeč svežina bele kuhinje z visokim sijajem. 

V enem prejšnjih blogom smo vam svetovali za en barvni poudarek v takšni kuhinji, ki dodobra razbije belino – zakaj ne bi izbrali kar barvaste kuhinjske pipe? Zlata, rose-gold, bakrena kuhinjska armatura … 

Si upate?

 

2.      Kaj zahtevate od svoje kuhinjske pipe?

Kuhinje so tako različne, kot so različni okusi in tudi arhitekturne zmožnosti prostora ter zahteve kupcev. 

Izberete lahko prvo kuhinjsko armaturo, ki vam pade v oči ali pa se poglobite v globoke vode in preučite njihove številne karakteristike.
Lahko se odločite glede na obliko, glede na barvo ali pa se zavedate pomena funkcionalnosti kuhinjske pipe.

Ali vam je pri izbiri kuhinjske pipe pomembno več kot le njena oblika? Iščete dodatno funkcionalnost?
Si želite kuhinjsko armaturo bolj približati skledi solate in ji privoščiti svež tuš?

Kuhinjske pipe Alveus nudijo rešitev za vse takšne in podobne potrebe. Nekateri modeli pip so na voljo z izvlečno ročko (oznaka P), tuš funkcijo (oznaka S) ali kar obema (oznaka PS).

 


Ali v svoji kuhinji in kuhanju zares uživate? Se počutite kot kuharski mojster?

Potem razmislite o izbiri kuhinjske pipe, ki ustreza vašim profesionalnim potrebam.
Med Alveusomi pipami najdete modele, ki so dovolj veliki in prilagodljivi, da omogočajo enostavno rokovanje okoli kuhinjskega pomivalnika, z vsemi lonci in ponvami.

Ena izmed kuhinjskih pip, nad katero boste navdušeni, je zagotovo pipa Elia


Iščete piko na i, češnjico na tortici ... s katero bi dizajn kuhinje popeljali na še višji nivo? Ste pomislili, da je to lahko kuhinjska pipa?

Dodajte elaganco in lesk svoji kuhinji, s pridihom barvnega kovinskega sijaja. Vrhunska kolekcija kuhinsjkih pip Monarch je na voljo v štirih svetlečih barvnih odtenkih: gold (zlat), copper (bakren), antracite (antraciten) in bronze (bronast)

Kuhinjske pipe Monarch lahko kombinirate s pomivalniki v enakem odtenku, v klasičnem nerjavnem jeklu ali v odtenku kompozitnega materiala. 

Uporabite svojo domišljijo.


Obožujete zemeljske tone?
Izberite nežno belo, bež, betonsko ali črno kuhinjski pipo, ki jo lahko kombinirate z barvo pomivalnika, z odtenkom kuhinjskih omaric, morda s pohištvenim okovjem.
Ali pa se preprosto ne držite nobenega "pravila" in postavite kuhinjski pipo s svojo edinstveno barvo v center pozornosti.

 


Se spomnite, kakšen izziv je, ko pečete, vaše roke so polne testa, vi pa še nujno potrebujete malo vode ali pa si morate na hitro umiti roke?
Pri Alveusu smo razmišljali tudi o takšnih podvigih. 

Kaj pravite na kuhinjsko pipo, z ročajem na vrhu? Je idealna in funkcionalna rešitev, saj omogoča enostaven in hiter dostop do ročaja. 


Se radi držite načela, da je "črna vedno modna"
S črno barvo ne morete nikoli zgrešiti - tudi, ko gre za izbiro kuhinjske pipe.
Mat črna kuhinjska pipa, v kombinaciji s še nekaj črnimi elementi kuhinje ali s celotno črno kuhinjo, bo vaši kuhinji vnesla industrijski pridih.

Drznite si kombinirati črno z zlatim odtenkom in svojo kuhinjo povzdignite v eleganten, šik prostor. 


Imate to srečo, da lahko med pomivanje posode občudujete naravo?
Vse več kuhinj je zasnovanih z razgledom izza pomivalnika, da je mogoče med pranjem posode ali pripravo hrane občudovati lepo rastoče rastline na vrtu. Ali pa se sprostiti ob veselju otrok, ki se igrajo na travniku.

Kuhinjska armatura bi običajno stala na poti, da bi okno lahko v celoti odprli.
Z upogljivo Columbo ali potopno Normo, pa boste okno lahko zlahka odprli, da bi zalili okenske rastline, očistili okno ali preprosto spustili svež zrak v prostor.


Vam je pomembna kakovost vode, ki jo pijete?
Potem boste navdušeni nad armaturo Aquila, ki je namenjna priključitvi vodnega filtra, s pomočjo katerega lahko vodo očistite vseh primesi, ki kvarijo kakovost in okus pitne vode. 

Dve ročici omogočata, da je dostop do vode hiter in preprost.
Z desno ročico lahko upravljate dovod hladne in tople vode za vsakodnevno domačo uporavo, z levo ročico pa dostopate do sveže filtrirane vode za pitje.


Vas prepričajo moderne kuhinjske pipe u-oblike, ki so visoke in olajšajo polnjenje večjih posod z vodo?
Primerno kuhinjsko armaturo najdete tukaj.Če v kuhinji preživite veliko časa, potem ste morda bolj kot na videz osredotočeni na funkcionalnost kuhinjske pipe. 

Izberite takšno, ki bo najbolj ustrezala vašim zahtevam: ali je to udobno pomivanje, preprost dostop do vode z izvlekljivo ročko, preprosto usmerjanje vode … 

Če pri načrtovanju kuhinje pazite na vsak najmanjši estetski detajl, potem boste med Alveusovimi kuhinjskimi armaturami zagotovo našli kuhinjsko pipo, ki ustreza vašim najvišjim estetskim zahtevam. 

3.      Nasveti za čiščenje kuhinjskih pip

Za čiščenje Alveusovih kuhinjskih pip so najprimernejše mehke krpe, vroča voda in tekoči detergent za pomivanje posode.
Če se na pipi naberejo ostanki apnenca (vodnega kamna), ga najpreprosteje odstranimo z 9 % ocetno kislino (jedilni kis).  

Čistila za srebro, jeklena volna za čiščenje, belila ali abrazivna čistilna sredstva lahko poškodujejo površino pipe, zato se jim pri negi izogibajte.
Enake posledice imajo lahko tudi čistila, ki vsebujejo klor.

4.      Cenovni okvir kuhinjskih armatur

Pomembno je, da se držite svojega cenovnega okvirja, sicer vam bo budget prehitro pošel. 

A kuhinjsko armaturo med vrtenjem po kuhinji neštetokrat odpremo in zapremo. 

Tudi, ko ne kuhamo, je ta še vedno v uporabi, da natočimo kozarec vode, napolnimo vedro vode, zalivalko za rože … 

Zato je pametno že med načrtovanjem kuhinje razmisliti, koliko denarja boste namenili za kuhinjsko armaturo. 

Zaradi njene nenehne uporabe še kako velja pravilo: »Kolikor plačaš, toliko dobiš,« saj lahko kvalitetne kuhinjske armature ob pravilnem vzdrževanju preživijo generacije. 

Alveusove kuhinjske armature so izdelane iz najbolj kakovost materialov, kljub temu pa najdete kromirane ali v atraktivnih naravnih barvah tudi za manj kot 100 evrov. 

So estetskega videza, modernih oblik in bodo zadovoljile potrebe vsake družine oziroma posameznika. 

Za ljubitelje nerjavnega jekla se cene pričnejo pri le 60 evrih več, kar je, glede na dolgoročnost nakupa, dosegljivo za vsak žep.Nazaj na seznam