Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Kako izbrati najbolj primerno kuhinjsko armaturo?

Imate natanko izbran tip pomivalnega korita in kuhinjske armature? Nikar pri načrtovanju svoje nove kuhinje ne pozabite na eno najpomembnejših točk. Ko s pogledom zajamemo kuhinjo kot celoto, je ravno kuhinjska armatura tisti del, ki se opazno dviga iznad pomivalnika in vleče pogled k sebi.

Kako izbrati najbolj primerno kuhinjsko armaturo?

Ko zaprete oči in si predstavljate svojo sanjsko kuhinjo, zagotovo najprej vidite izbrane barve elementov, moderne ploščice ali stekleno nadpultno površino z vašim najljubšim vzorcem, tisti veliki hladilnik, o katerem že dolgo razmišljate … 


Kaj pa mokri del kuhinje? 


Imate natanko izbran tip pomivalnega korita in kuhinjske armature? 


Nikar pri načrtovanju svoje nove kuhinje ne pozabite na eno najpomembnejših točk. 


Ko s pogledom zajamemo kuhinjo kot celoto, je ravno kuhinjska armatura tisti del, ki se opazno dviga iznad pomivalnika in vleče pogled k sebi. 


Zato je izjemnega pomena, da skrbno izberete takšno kuhinjsko pipo, ki bo dopolnjevala tako stil kuhinje, kot stil vašega kuhanja. 


Preberite praktične nasvete, ki vam bodo pomagali do izbire prave kuhinjske armature za vašo sanjsko kuhinjo.

 

1.      Stilno (ne)ujemanje armature s kuhinjo


Kot smo omenili je na urejenem kuhinjskem pultu le kuhinjska armatura tista, ki »štrli« navzgor, zato je še kako opazna. 


Tradicionalno se kupci navadno odločajo, da bodo armaturo uskladili s celotno podobo kuhinje:


  • k moderni, minimalistični kuhinji ravnih linij bo najverjetneje ustrezalo vselej atraktivno nerjavno jeklo. 

 

Inox kuhinjska armatura vas zagotovo ne bo nikoli razočarala, saj je narejena iz kvalitetnega jekla, je vzdržljiva in ustreza modernemu, čistemu stilu in blišču sodobne kuhinje.


Če se boste odločili za bele elemente ali v letu 2019 moderne temno mornarske oziroma mat črne, vselej svetleča kuhinjska armatura iz nerjavnega jekla bo vsem barvam odličen kontrast.


  • Vse bolj se vračamo k naravi, zato tudi v kuhinjah opažamo naravne materiale (les, naravni kamen …). 


K naravnim, zemeljskim tonom lahko kombinirate tudi armaturo, v peščenem, kamnitem videzu ali armaturo v kombinaciji z naravnim videzom in nerjavnim jeklom. 


Takšna kuhinjska pipa bo, kljub svojim nežnim barvnim tonom, požela veliko zanimanja.


  • Tudi industrijske kuhinje so v zadnjem času krik mode predvsem v večjih stanovanjskih površinah. 


Praktične in estetsko zanimive pipe s spiralo, kakršnih smo vajeni iz profesionalnih kuhinj, bodo takšni kuhinji stilno zelo ustrezale.


Čeprav so v svetu na pohodu omenjene temne barve kuhinj, pa se Slovenci morda tradicionalno bolj oklepamo bele barve. 


Kljub temu, da je v zatonu, je marsikomu še vedno všeč svežina bele kuhinje z visokim sijajem. 


V enem prejšnjih blogom smo vam svetovali za en barvni poudarek v takšni kuhinji, ki dodobra razbije belino – zakaj ne bi izbrali kar barvaste pipe? Zlata, rose-gold, bakrena kuhinjska armatura … 

Si upate?

 

2.      Cenovni okvir kuhinjskih armatur


Pomembno je, da se držite svojega cenovnega okvirja, sicer vam bo budget prehitro pošel. 


A kuhinjsko armaturo med vrtenjem po kuhinji neštetokrat odpremo in zapremo.


Tudi, ko ne kuhamo, je ta še vedno v uporabi, da natočimo kozarec vode, napolnimo vedro vode, zalivalko za rože … 


Zato je pametno že med načrtovanjem kuhinje razmisliti, koliko denarja boste namenili za kuhinjsko armaturo. 


Zaradi njene nenehne uporabe še kako velja pravilo: »Kolikor plačaš, toliko dobiš,« saj lahko kvalitetne kuhinjske armature ob pravilnem vzdrževanju preživijo generacije. 


Alveusove kuhinjske armature so izdelane iz najbolj kakovost materialov, kljub temu pa najdete kromirane ali v atraktivnih naravnih barvah tudi za manj kot 100 evrov.


So estetskega videza, modernih oblik in bodo zadovoljile potrebe vsake družine oziroma posameznika. 


Za ljubitelje nerjavnega jekla se cene pričnejo pri le 60 evrih več, kar je, glede na dolgoročnost nakupa, dosegljivo za vsak žep.


 

3.      Kaj zahtevate od svoje kuhinjske pipe?


Kuhinje so tako različne, kot so različni okusi in tudi arhitekturne zmožnosti prostora ter zahteve kupcev. 


Pri Alveusu se zavedamo, da imate kupci različne potrebe, zato naše kuhinjske armature zadovoljijo vsako vašo željo.


Si želite klasično, manj vpadljivo kuhinjsko armaturo, ki je enostavna za vzdrževanje in cenovno ugodna? Takšno kuhinjsko pipo najdete tukaj. Vas prepričajo moderne pipe u-oblike, ki so visoke in olajšajo polnjenje večjih posod z vodo? Primerno kuhinjsko armaturo najdete tukaj.
Ali vam največ pomeni udobje? 

Potem priporočamo kuhinjsko armaturo, ki nudi veliko manevrskega prostora – da boste lažje ravnali z največjimi posodami v vaši kuhinji in brez težav umili tudi kakšen pekač. Takšno kuhinjsko armaturo najdete tukaj.


Imate srečo in lahko med pomivanjem opazujete dogajanje skozi okno? 

A smola, če zaradi visoke pipe ne morete odpreti tega okna! 


Model flexy-window bo rešil vaš problem – s posebnim sistemom lahko preprosto umaknete armaturo, kadar želite odpreti okno. Kuhinjsko armaturo Flexy-Window najdete tukaj.Ste izbrali dvojno pomivalno korito in želite kar najbolj izkoristiti zmožnosti, ki vam jo tovrstna odločitev ponuja? 

Prava izbira je kuhinjska armatura z izvlekljivo ročko, s katero si boste lahko vedno pomagali pri pomivanju posode, točenju vode … 

S popularnim modelom s spiralo ne boste zgrešili, še posebej pristaja modernemu stilu kuhinje. Kuhinjsko pipo Billy-S najdete tukaj.

 

 Če v kuhinji preživite veliko časa, potem ste morda bolj kot na videz osredotočeni na funkcionalnost pipe. 


Izberite takšno, ki bo najbolj ustrezala vašim zahtevam: ali je to udobno pomivanje, preprost dostop do vode z izvlekljivo ročko, preprosto usmerjanje vode … 


Če pri načrtovanju kuhinje pazite na vsak najmanjši estetski detajl, potem boste med Alveusovimi kuhinjskimi armaturami zagotovo našli kuhinjsko armaturo, ki ustreza vašim najvišjim estetskim zahtevam. 


In še namig: če vas skrbijo sledi kapljic in vodnega kamna, je kuhinjska armatura iz nerjavnega jekla najboljša izbira, saj je zelo preprosta za čiščenje – mehka krpa bo obrisala vse sledi vaših kuharskih podvigov, vi pa boste uživali v svoji sijoči kuhinji.


 

 


Nazaj na seznam