Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Kako opremiti veliko kuhinjo?

Pri Alveusu smo za vas pripravili vodnik po prostorskih razporeditvah za velike kuhinje.

Kako opremiti veliko kuhinjo?

Velik prostor, ki ga imamo namen spremeniti v kuhinjo, je lahko ravno tak izziv kot majhen – upoštevanje kuhinjskega trikotnika, minimalno število korakov, povezanost priprave hrane in čiščenja … Veliko stvari je, na katere moramo misliti, zato smo pri Alveusu za vas pripravili vodnik po prostorskih razporeditvah za velike kuhinje. 

Za nameček ga je naš oblikovalski oddelek dopolnil še s smernicami za dizajn in izbiro primernih pomivalnikov, zato boste s tem vodnikom kar sami svoj notranji oblikovalec!

Izbira prave razporeditve velike kuhinje

Bo velika kuhinja odprta, se bo nadaljevala v dnevno sobo in bo s tem tudi del družabnega življenja doma, ali bo delno zaprta in s tem fizično ločena od bivanjskega dela? 

Morda bo potekala le ob eni steni, bo v obliki črke L, U ali G, ji boste dodali otok? Alveus pomivalniki v bakreni barvi

Izbire je precej.

Katero boste izbrali, je odvisno od vaših potreb in želja.

1. Kuhinja ob eni steni z ogromnim otokom

Kuhinja ob eni steni je skupaj z ogromnim kuhinjskim otokom idealna izbira za velik in odprt prostor, še posebej, če se ta nadaljuje v jedilnico in dnevno sobo. 

V letu 2021 so še posebej moderne kuhinje, ki jih kot okvir naokoli obdajajo kuhinjske omarice. 

Najbolj idealna postavitev kuhinjskega trikotnika je: hladilnik na enem koncu, kuhališče na sredini, nasproti njega pa pomivalna postaja na otoku. 

Kuhinjska korita iz granita ALveus

Ne pozabite, da je idealna mera za kuhinjski trikotnik med 1,2 in 2,7 metra na »stranico«. Skupen obseg navideznega trikotnika naj bi meril od 4 do 7,9 metra. 

Alveus priporoča, da si na ogromnem otoku privoščite tudi ogromno pomivalno postajo ali kombinacijo več korit. 

Prva funkcionalna in estetska izbira je Alveusov hit - pomivalno korito Pure.

Pomivalnik iz inoxa ALveus Pure

Za velike ljubitelje kuhanja ali velike družine Alveusovi strokovnjaki priporočamo, da s kombinacijami različnih velikosti Kombino posod sestavite svojo sanjsko kuhinjsko postajo.

S tem, ko združite več pomivalnih korit, povečate mokri del kuhinje in tako tudi njegovo funkcionalnost. Še posebej priporočamo za bolj obremenjene kuhinje – tako lahko v enem koritu odlagate umazano posodo, v drugem operete zelenjavo, v tretjem pa natakate vodo v lonce. Multi funkcionalnost na višku!

Kuhinjsko korito iz nerjavnega jekla ALveus

Izbirate lahko med šestimi Kombino posodami, ki jih lahko poljubno med seboj kombinirate in tako ustvarite pomivalno postajo po svoji izbiri. 

 

2. L-oblika kuhinje

Ena najbolj pogostih postavitev pri nas je v obliki črke L. Ob dveh zidovih so postavljeni vsi aparati in kuhinjske omarice. 

Predvsem pri velikih kuhinjah vam ta postavitev dopušča, da pri načrtovanju ne upoštevate kuhinjskega trikotnika, temveč kuhinjo razporedite glede na namembnost – mokri del, pripravljalni del, kuhalni del …

Postavitev je idealna, da ji dodate jedilnico ali, če je slednja že ločena od kuhinje, otok z nekaj sedišči za druženje, kot zajtrkovalnico oziroma za manjše obede. 

Katero pomivalno korito svetuje Alveusov dizajn tim za L-obliko kuhinje? 

Pomivalnik iz inoxa Alveus RandoV klasično oblikovano kuhinjo, na primer priljubljeni rustikalni slog, se bo odlično podal pomivalnik družine Rando.

Kuhinjsko korito z zlato pipo AlveusSe odločate za moderno kuhinjo? Potem bo odlična dopolnitev družina pomivalnikov Stylux, ki so iz plemenitega nerjavnega jekla in obogateni z inovativno dodatno opremo.

 

3. U in G-oblika kuhinje

Ali je vaša velika družina dinamična, preživite veliko časa v kuhinji? 

Torej bo za vas še posebej primerna U-oblika kuhinje, ki omogoča odličen delovni proces, veliko prostora za omarice, najboljšo možno postavitev delovnega trikotnika. 


Tri od štirih sten prostora so napolnjene z omaricami, bela tehnika je lepo razvrščena in omogoča odličen izkoristek prostora. Vendarle pa ni ta oblika za vas, če ste si že od nekdaj želeli kuhinji dodati otok.

Če ne gre za res izjemno velik prostor, zna biti otok v U-kuhinji v napoto pri premikanju. Zato so za velike prostore, ki jih želite dobro izkoristiti, še bolj primerne kuhinje v obliki črke G.

 Slednji sicer malce zavre pretočnost kuhinje, saj imamo v kuhinjo le en vhod oziroma izhod, a to nadomesti z delnim otokom, kjer smo med kuho fizično ločeni, a še vedno del družabnega življenja.

Alveusovi strokovnjaki za tovrstni kuhinji priporočajo pomivalno korito modela Stricto ali Quadrix.SOdoben dizajn pomivalnika v kuhinji AlveusDružina pomivalnikov Stricto je priljubljena zaradi svoje funkcionalnosti.

Pomivalna korita Quadrix so bila izdelana z mislijo na zahtevne uporabnike, še posebej velike družine. Omogočajo veliko svobode v kuhinji, a ne na račun elegantnega dizajna ter poljubnega kombiniranja postavitve posod. 

Ne glede na to, za katero kuhinjo se boste odločili – Alveus je idealna izbira za vse, ki iščete kvalitetno pomivalno korito in kuhinjsko armaturo! Obiščite www.alveus.si in izberite svojega!

Nazaj na seznam