Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Kuhinjska pipa vaših sanj

Pri izbiri kuhinje ponavadi mnogo pozornosti namenjamo videzu in obdelavi lesenega dela, pulta, sami postavitvi ter funkcionalnosti kuhinje. Kdaj pa bi morala priti na vrsto kuhinjska pipa?

Kuhinjska pipa vaših sanj

Nato pridejo na vrsto gospodinjski aparati, kjer naredimo pravo tržno raziskavo, da za svoj denar dobimo najboljše. 

Prav tako pozorno izberemo pomivalno korito – izkušnje Alveusovih prodajnih svetovalcev kažejo, da so kupci pri izbiri mokrega dela kuhinje pozorni na tri merila: funkcionalnost, vzdržljivost in čiščenje.

izbira kuhinjske pipe

Pogosta napaka pa je, da se kuhinjska pipa izbere čisto na koncu in pogosto zelo na hitro

Ne ponovite te napake, pravijo naši prodajni svetovalci, kuhinjska pipa zaradi svoje pozicije nad pomivalnikom močno pritegne pozornost in pri izbiri pipi velja nameniti več časa, da boste z njo zadovoljni še mnogo let.

 

Kuhinjske pipe za moderne kuhinje

Moderne kuhinje so z odprtimi zasnovami hiš postale del bivalnega prostora. 

Že nekaj let prevladujoča tlorisna zasnova vse v enem – kuhinja, jedilnica ter dnevna soba v istem prostoru – dajejo domu širino, eleganco in praktičnost, saj se priprava hrane ne zapira več v osamo kuhinje. bela kuhinjska pipa

S tem pa je kuhinja bolj izpostavljena pogledom in zato zahteva toliko bolj premišljeno in pozorno oko pri opremljanju. Davno pozabljene so kuhinje, kjer se je gledalo le na njihovo praktično uporabnost, dandanes sta v ospredju hkrati tudi estetska vrednost ter enostavno čiščenje kuhinje.

Pri izbiri kuhinje najprej pomislimo, kakšen bo tloris, nato izberemo obdelavo in barvo omaric, temu dodamo kuhinjski pult in nadpultno površino. 

V zadnjih letih sta v Sloveniji prevladujoči barvi črna in bela, pa tudi sive kuhinje so moderne, nepogrešljiva pa je kombinacija v videzu lesa. 

zlata kuhinjska pipa v črni kuhinji

Alveus, glavni slovenski proizvajalec kuhinjskih korit in kuhinjskih pip, je ves čas v koraku s trendi in kupcem nudi večno klasiko, pa tudi moderne barve mokrega dela kuhinje, ki jih kupci zasledijo na tujih spletnih straneh. 

Alveus poleg največje ponudbe kuhinjskih pomivalnih korit nudi tudi pestro izbiro kuhinjskih pip, s katerimi kupec naredi piko na i svoji sanjski kuhinji. Ne glede na to, ali je to popolnoma nova kuhinja v novogradnji, ali zamenjava dotrajane pipe v prenovljeni kuhinji.

Dizajn, barva in material kuhinjske pipe sledijo željam in zahtevam naših kupcev, da je mokri del kuhinje praktičen, eleganten ter hvaležen za vsakodnevno uporabo in čiščenje.

 

Kuhinjska pipa – osrednja točka kuhinje

Pa saj kuhinjska pipa je le majhen detajl kuhinje, si pogosto mislijo kupci, ki pipo izberejo na hitro, več pozornosti pa posvečajo večjim kosom in aparatom v kuhinji. 

Morda se kuhinjska pipa po velikosti res ne more kosati s hladilnikom, a je vendarle zaradi svoje pozicije mnogo bolj opazna ter del kuhinje, ki se ga vsakodnevno največkrat dotaknetejeklena kuhinjska pipa

Kuhinjski pult je daljša, ravna linija, ki vodi oko po kuhinji. Nezavedno vodi pogled po tej ravni liniji vse do mokrega dela kuhinje, kjer se nad pomivalnim koritom nahaja kuhinjska pipa, ki pritegne pozornost očesa. 

Vidite, zakaj je kuhinjska pipa pomembnejša, kot ste sprva mislili? 

Prav tako kuhinjsko pipo vsakodnevno neštetokrat uporabite – za vsak požirek vode, med kuhanjem, pri pomivanju ter čiščenju kuhinje. Zato brez slabe vesti trdimo, da je ravno kuhinjska pipa osrednja točka vsake kuhinje. kuhinjska pipa vsakdan

S tem novim spoznanjem se zagotovo strinjate, da je pri izbiri kuhinjske pipe treba pomisliti, kakšne oblike bo, katero barvo in material izbrati, da bo pipa očesu prijetna in bo elegantno zaključila celotno podobo kuhinje.

 

Katero kuhinjsko pipo izbrati?

Kuhinjske pipe Alveus so tehnološko dovršene, prav tako pa ponujamo veliko različnih oblik in barv, med katerimi boste našli natanko takšno kuhinjsko pipo, ki vam bo ustrezala, ne glede na to, ali imate tradicionalno ali najmodernejšo kuhinjo. popolna izbira kuhinjske pipe

Pri izbiri kuhinjske pipe bodite pozorni na material in njegovo obdelavo, način namestitve, kako kuhinjsko pipo upravljamo, ter obliko in barvo, s katero boste dosegli celovit grafični učinek – ujemajoč s kuhinjo ali njen popolno kontrast, kot je značilno za kuhinjo po zadnjih trendih.

Alveusove kuhinjske pipe so izdelane iz medenine ali nerjavnega jekla z različno površinsko obdelavo. 

Večno eleganten srebrn videz iz nerjavnega jekla je na voljo v štirih izvedbah:   

- visoki sijaj dosežemo s poliranjem kroma do maksimuma, 

- z brušenjem kroma dosežemo mat učinek, na voljo je tudi v obdelavi nikelj mat, 

- satenasto površino z obdelavo nerjavnega jekla satin.

 

Za različne barvne učinke pa so Alveusove kuhinjske pipe prevlečene s posebno obdelavo. Tako je vrhunska kolekcija kuhinjskih pip Monarch prevlečena s slojem keramičnega nitrida, s katerimi dobimo štiri edinstvene odtenke (zlata, antracit, bron in baker). Monarch zlate in srebrne in bakrene kuhinjske pipe

Za učinek zemeljskih tonov granitala, ki odlično sovpadajo h granitnim in drugim pomivalnikom, pa so kuhinjske pipe obdelane tako, da dobimo različne barvne odtenke: črno, belo, peščeno, rjavo … granital bela kuhinjska pipa

 

Črna kuhinjska pipa

Pravi preporod je v zadnjih nekaj letih doživela črna barva v kuhinji. 

Pogosto zasledimo popolnoma črne elemente, črn otok ali črn pult, ena pogostejših odločitev v zadnjih letih pa je zagotovo črno pomivalno korito s črno kuhinjsko pipo. črna kuhinjska pipa

Kupci, ki želijo doseči izpopolnjen in glamurozen učinek, se odločijo za antracitno Monarch pomivalno korito ter Monarch kuhinjsko pipo v enakem ali kontrastnem odtenku. 

Takšne so Alveusove dovršene kuhinjske pipe, na primer Zina MonarchSlim Monarch ali Oz Monarch, ki je hkrati še izvlečna pipa.

Pri izbiri pomivalnega korita iz kompozitnega materiala granital, ki je prav tako ljubljenec kupcev zadnjih par let, pa se lepo ujamejo črne kuhinjske pipe z obdelavo granital, ki celostno dopolnijo naraven videz mokrega dela. črne kuhinjske pipe

Na vas je, ali se boste odločili za zaobljeno pipo (SantoElzaArcali ravno obliko pipe (EdenZinaSelma), klasično kuhinjsko pip z dodatki iz nerjavnega jekla (ZenitCleo), izvlečno kuhinjsko pipo za še večjo funkcionalnost (DelosSirosNerinaZeos), ali pa najnovejši model kuhinjske pipe, z možnostjo priključitve vodnega filtra, ki očisti vodo vseh primesi (pipa Aquila in Dual) … Katera koli črna kuhinjska pipa iz granitala Alveusove družine bo s svojo tehnološko in oblikovno dovršenostjo žela pohvale v vaši novi kuhinji, vam pa bo odlično služila pri vseh opravilih v kuhinji.

 

Izrazite se z nepričakovanimi barvnimi kombinacijami, pri katerih je v ospredju prav kuhinjska pipa

Ena izmed Alveusovih prednosti je ta, da se ne držimo le klasike. 

Naša razvojna ekipa je nenehno v koraku s trendi, a razumemo tudi tiste, ki se v kuhinji ne držijo le standardnih okvirjev, ampak si drznejo stopiti izven njih. 

Tako smo ustvarili neštete možnosti kombinacij pri mokrem delu kuhinje: obliki, materialu in barvi. Pod sloganom »express yourself« so na voljo mix&match kombinacije, ki zadovoljijo še tako drzne in nepričakovane želje naših strank. kombinacije kuhinjskih pip

Največkrat gre za kombinacijo znotraj ene linije – barvno lestvico različnih kombinacij nudi linija kuhinjskih pip Monarc, kjer lahko na primer antracit barvi kuhinjske pipe kombinirate zlato pomivalno korito z gumbom in odcejevalnikom v enaki antracitni barvi. 

To je le en primer barvne kombinacije, saj Monarch odtenki zlate, bronaste, antracit ter bakrene barve nudijo širok izbor nenavadnih barvnih kombinacij. Skupaj z obliko kuhinjske pipe oziroma pomivalnika, lahko pridete celo do unikatnega, nevsakdanjega videza, če si tega želite.

zlata kuhinjska pipa

Prav tako tudi različne oblike nerjavnih ali kompozitnih pomivalnikov v kombinaciji s kuhinjskimi pipami različnih oblik in barv nudijo mnoge kombinacije, s katerimi lahko v kuhinji izrazite svojo osebnost, brez da bi celotna kuhinja bila videti preobremenjena z barvami ali da bi za svojo izraznost morali izbirati kuhinjo kričečih barv, ki bi se jih prehitro naveličali.

 

Lepe, a tudi praktične kuhinjske pipe

Zahteve kupcev so dandanes zelo visoke, tega se pri Alveusu zavedamo. Zato za naše izdelke, tudi kuhinjske pipe, uporabimo le najboljše materiale, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo kuhinjskih pip, hkrati pa omogočajo enostavno vzdrževanje. Naše kuhinjske pipe so zasnovane z mislijo na funkcionalnost in uporabniku prijazno izkušnjo. 

funkcionalnost kuhinjske pipe

Razvojna ekipa, ki skrbi za dizajn kuhinjskih pip, pri oblikovanju vselej vzame v obzir, da je kuhinjska pipa lepa, a tudi enostavna za vzdrževanje. 

To pomeni, da so dizajni čisti, brez skritih ali težko dostopnih kotičkov, ki bi vam povzročali sive lase pri čiščenju. 

Prav tako so pipe prilagojene funkcionalnim potrebam posameznika – tako imamo širok nabor kuhinjskih pip z dodatnimi možnostmi – izvlečne pipe, pipe s tušem, preklopne za pod okno, celo pipe z vodnim filtrom! Vse v želji omogočiti strankam popolno kuhinjsko pipo, ki bo dopolnila vašo sanjsko kuhinjo.

premična kuhinjska pipa

Tudi materiali so razviti tako, da za njihovo vzdrževanje in čiščenje kuhinjske pipe potrebujemo le vlažno krpo iz mikrofibre, s katero obrišemo kuhinjsko pipo, nato pa jo s suho krpo obrišemo do suhega, da se izognemo videzu ostankov vode. 

Krpe naj bodo mehke in nežne, odsvatujemo kuhinjsko gobico, saj lahko z robato stranjo naredimo neželene rise in majhne poškodbe. 

Občasno lahko uporabimo tudi nežno čistilo (obvezno brez trdih delcev, neabrazivno) ali namensko Alveusovo polirno sredstvo. Tako bo vaša kuhinjska pipa ostala bleščeča in čista kot na dan, ko ste se je razveselili v svoji prenovljeni oziroma novi kuhinji!čiščenje kuhinjske pipe

Vaša sanjska kuhinjska pipa je torej le nekaj klikov stran. Odklikajte na www.alveus.si ali si naše kuhinjske pipe oglejte v prodajnih salonih pri naših partnerjih po Sloveniji. 

 

Dotaknite se ročke za odpiranje vode, preizkusite izvlečno funkcijo ter tuš, primerjajte barve in tako izberite svojo sanjsko kuhinjsko pipo, ki bo dala piko na i srcu vašega doma – kuhinji! Ime Alveus je garancija, da boste s kuhinjsko pipo zadovoljni še mnogo let po nakupu, dizajn pa brezčasno lep in hkrati funkcionalen.

kuhinjska pipa alveus - izrazite se

 

 

 

 

 

Nazaj na seznam