Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

So steklena pomivalna korita prava izbira za vas?

Za vas smo pripravili nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala do odgovora, ali je pomivalno korito iz kaljenega stekla pravo za vas in vašo kuhinjo.

So steklena pomivalna korita prava izbira za vas?

Ko brskate po naši spletni strani (steklena pomivalna korita), socialnih omrežjih ali si oglejujete Alveus pomivalna korita pri naših partnerjih, vas lahko bogata izbira materialov, oblik in barv na prvi pogled zmede.

Zraven ogromno modelov korit iz klasičnega nerjavnega jekla in trpežnega granitala, je elegantno, moderno ter povsem personalizirano stekleno pomivalno korito, včasih po krivici prezrta možnost.

Zato smo za vas pripravili nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala do odgovora, ali je pomivalno korito iz kaljenega stekla pravo za vas in vašo kuhinjo.

  • Vam je všeč visok sijaj?

Ja, všeč mi je kuhinja visokega sijaja 

Če imate leseni del kuhinje v elegantni in priljubljeni obdelavi visokega sijaja, nam boste najbrž pritrdili.
Kako bolje dopolniti kuhinjo, ki odseva eleganco, kakor s pomivalnim koritom, ki lahko kuhinjo dopolni z gladkim in visoko odsevnim steklom, poleg tega pa doda barvni poudarek, ki v enobarvni kuhinji pogosto manjka?
Na primer živo rdeče pomivalno korito v črni ali beli visoko sijajni kuhinji, nežne orhideje ali moderne džungelske rože za popestritev ali priljubljeni skandinavski geometrijski vzorci, ki bodo vselej pritegnili pozornost …
Možnosti je neskončno in, kar je najbolje, na Alveus pomivalno korito lahko postavite katerokoli barvo, vzorec, fotografija, risbo ....

Ne, všeč mi je mat kuhinja

Trend, ki je v letu 2020 na svojem vrhuncu. Mnogo ljudi se odloča za mat obdelavo lesenega dela kuhinje. A v popolnoma mat kuhinji, nam kmalu nekaj manjka …
Pravi odgovor za piko na i je lahko ravno popolno nasprotje priljubljeni mat barvi – pomivalno korito iz kaljenega stekla, ki bo elegantno dopolnilo mat kuhinjo.

Sedaj vam preostane le še, da najdete barvo oziroma vzorec kaljenega stekla, ki se bo popolnoma prilagajal vašemu značaju in stilu kuhinje.
Če ne marate živih odtenkov je lahko pomivalnik v enaki barvi kot preostala kuhinja, saj bo že odsevnost stekla dovoljšno nasprotje in primeren poudarek v primerjavi z mat barvo.


  • Je oz. bo vaša načrtovana kuhinja manjša?

Potem je stekleno pomivalno korito idealna rešitev. Korito iz kaljenega stekla je pravi prijatelj manjših kuhinj, v katerih se hitro lahko počutimo utesnjene.

Kaljeno steklo je namreč material, ki odseva svetlobo in je kot tak idealen za manjši prostor. Kot ogledala v manjših sobah, ima steklo na kuhinjskem pultu podoben učinek – optično poveča prostor in ga z odsevanjem svetlobe pomaga »odpreti«.

Tako boste tudi v tesnem prostoru imeli občutek, da je kuhinja svetla.

Pri manjših kuhinjah predlagamo steklo v nežnih in svetlih odtenkih, izogibajte se velikih in temnih vzorcev.

  • Vam je pomembno hitro in enostavno čiščenje?

Najbrž je to vprašanje kar retorično, saj je vsakemu cilj, da bo po kuhanju hitro in brez večjih naporov očistil vse kuhinjske površine, le te pa bodo tudi po več letih uporabe izgledale kot nove.

Tudi to je odlična prednost kaljenega stekla – izredna gladkost in posledično brezkompromisna higiena.

Steklo je najbolj gladek material, ki zagotavlja popolno gladkost brez luknjic in zarez, v katerih bi se nabirale bakterije in mikrobi.

Tako boste robove in odcejalno površino obrisali le z mokro krpo in jo do suhega obrisali še s krpo iz mikrovlaken, da preprečite sledove vodnega kamna.

Sama notranjost pomivalnega korita pa je iz najkakovostnejšega nerjavnega jekla z obdelavo, ki zagotavlja svilnato površino, ki se prav tako enostavno očisti le z mehko krpo.

Le občasno, ko boste temeljito čistili kuhinjo, vam svetujemo uporabo Alveus čistila in polirnega sredstva za nerjavno jeklo, ki bo poskrbelo za brezčasen sijaj in popolno higieno pomivalnika.


  • Vam je pomembna skrb za okolje?

Smo v obdobju, ko je skrb za okolje eno najbolj perečih vprašanj človeštva. Se zavedate pomena skrbi za okolje in vam je pomembno, da je tudi vaše pomivalno korito okolju prijazno?

Kot vemo, je steklo eno najbolj okolju prijaznih materialov, saj gre v osnovi za pesek, tako da se ga lahko vedno znova reciklira in pri tem za okolje ne predstavlja nobene ekološke obremenitve.

Korito, ki je narejeno iz kombinacije kaljenega stekla in nerjavnega jekla, se prav tako lahko reciklira in ponovno uporabi, tako da gre za proizvodnjo, ki uporablja trajnostne materiale.

Alveus pri vseh svojih izdelkih stremi k energetsko varčnejši proizvodnji, za kar smo prejelu tudi nagrado GZS.

  • Si želite, da je vaše korito v točno določenem tonu, vzorcu ali da odraža vas ali vašo družino?

Potem boste navdušeni nad možnostmi, ki jih nudijo steklena Alveus pomivalna korita. Pošljete nam lahko katerokoli grafiko oz. fotografijo, pogoj je le, da je minimalna resolucija 250 dpi.

Nekaj idej: vaše korito lahko krasi vaša ilustracija ali risbica vašega otroka, vzorci značilni za skandinavsko kuhinjo, motivacijski citati, s katerimi začnete dan z več energije, vaša najljubša barva, ki se popolnoma ujema z nekaterimi kuhinjskimi detajli ...

Pustite domišljiji prosto pot in vaše stekleno pomivalno korito lahko postane modni dodatek kuhinje.

Tudi mi smo kot primer pripravili nekaj čisto svežih modelov steklenih pomivalnih korit. Če vas je kateri navdušil, vam ga z veseljem izdelamo.  Več informacij vam je na voljo tukaj: https://alveus.si/pomivalna-korita-iz-kaljenega-stekla-po-meri


Vam je prebrano všeč, a imate še nekaj pomislekov glede nakupa steklenega pomivalnega korita?

Najpogostejši pomislek strank, ki jim omenimo stekleno pomivalno korito, je vzdržljivost: »Ali ne bo steklo počilo ob nezgodah – na primer izpuščenih loncih, ostrih predmetih?« 

Alveus za steklena pomivalna korita uporablja 8 mm ali celo 10 mm debelo kaljeno varnostno steklo, kar zagotavlja izjemno vzdržljivost in trdnost stekla, ki vzdrži marsikateri, po nesreči izpuščen predmet.

V redkem primeru, da bi steklo pod udarcem popustilo, pa se ne bi raztreščilo, saj varnostno kaljeno steklo reagira podobno kot avtomobilsko vetrobransko steklo – torej se ne razleti na drobne koščke, ampak le poči in ostane v enem kosu.

Kakor vsa ostala Alveus pomivalna korita, ima tudi steklen pomivalnik kar 5-letno garancijo.

Nekaj več pazljivosti svetujemo pri velikih temperaturnih spremembah, ki bi lahko neugodno vplivale na steklo.

Če bi torej na odcejalni površini iz stekla imeli najprej led, nato pa ta predel polili z vrelo vodo, bi steklo lahko počilo.

Komu svetujemo steklena pomivalna korita?

Steklena pomivalna korita svetujemo predvsem osebam z visokimi estetskimi pričakovanji ter družinam, ki si želijo popestriti svojo kuhinjo in jim je pomembno enostavno čiščenje.

S steklenim pomivalnim koritom, v kombinaciji z vrhunskim nerjavnim jeklom, lahko tudi vaša kuhinja stopi iz tradicionalnih okvirjev in postane dih jemajoča - kot tiste unikatne kuhinje, ki jih občudujemo na fotografijah s spleta.

Kaj o steklenih pomivalnih koritih menijo profesionalni oblikovalci notranjih prostorov?

Takšen je nasvet, glede steklenih pomivalnih korit, notranje oblikovalke Katarine Šauper: »Steklena pomivalna korita zagotovo dajejo nove možnosti v barvi in vzorcu. Prav poljubna barva in možnost vzorca daje neskončno možnosti. Kupcem, ki se odločajo za vzorčasta korita bi svetovala, da naj vzorčasto korito prevzame vlogo trajne dekoracije in poudarka v prostoru. Barva ali vzorec mora biti usklajen s celotnim izgledom kuhinje oziroma širšega dnevnega prostora v katerem se stekleno pomivslno korito nahaja.«

Želim si stekleno pomivalno korito. Med katerimi modeli lahko izbiram?

Najbolj priljubljena steklena pomivalna korita so:

  • Premium družina steklenih pomivalnih korit je družina Crystalix, s katero boste v vaš dom vnesli eleganco. Zaradi brezkompromisne kakovosti in najsodobnejše oblike, so nad Crystalix koriti navdušeni tudi najzahtevnejši uporabniki. Debelina stekla je kar 10 mm.


  • S steklenimi pomivalnimi koriti družine Karat boste dobili vrhunsko kakovost, z malenkost drugačnim, nadvse sodobnim dizajnom. Linijo Karat smo nadgradili z elegantnim in funkcionalnim PUSH Pop-up odtočnim sistemom in jo označili z imenom Karat UP.
    Debelina stekla obeh Karat družin je 8 mm. 

  • Eleganca, kakovost in možnost personalizacije so značilnosti družin Glassix in Glassix Up (s Push Pop-Up odtočnim sistemom), kjer je debelina stekla prav tako 8 mm. Glassix steklena korita so vam na voljo po dostopni ceni.

Še vedno niste prepričani, da je steklen pomivalnik prava izbira za vašo kuhinjo?

Preberite še članek tukaj, kjer boste dobili odgovor na to, če vam in vaši kuhinji bolj ustreza pomivalno korito iz granitala.

Nazaj na seznam