Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Trendi v kuhinji 2021

Novo leto – novo upanje, nove ideje, nova… kuhinja?

Trendi v kuhinji 2021

 V letu 2020 smo preživeli veliko več časa v svojih domovih kot kadar koli v svojem življenju. 

Morda vas je ravno to spodbudilo k razmišljanju o prenovi kuhinje ali le o njeni osvežitvi?

Morda pa ste v tem času zgradili ali kupili nepremičnino, ki bi jo radi opremili tako, da bo postala dom?

  granitna kuhinjska korita

Kakor koli, za novo kuhinjo je vselej pravi čas! 

Za vas smo zbrali 15 trendov, ki napovedujejo nove smernice v letu 2021, v kombinaciji s konkretnimi Alveus rešitvami.

 

15 trendov v kuhinjah v letu 2021

Ko govorimo o kuhinji, so nekateri trendi brezčasni. Vedno si želimo čisto, funkcionalno in praktično kuhinjo. 

 

Vsako leto pa se razvijejo novi trendi v izbiri materialov, barv in ideje, kako še izboljšati funkcionalnost kuhinje.

Alveus vam z izdelki vrhunske kvalitete in slovenske izdelave nudi široko izbiro na vseh treh področjih. 


1. Nazaj k lokalnemu, slovenskemu

Letos smo, bolj kot kadar koli prej, začeli ceniti lokalne proizvajalce. 

Če je imela pandemija kakšno pozitivno plat, je to ta, da smo se Slovenci povezali in se pričeli pri nakupih obračati v svoje okolje. 

Z izbiro lokalnih, slovenskih podjetij, spodbujamo gospodarsko rast naše države, pomagamo ohranjati delovna mesta v lokalnem okolju... Zato se tovrstna izbira spodbuja in priporoča. 

 

Marsikdo ne ve, da so mednarodno priznana in cenjena Alveus pomivalna korita, pipe in funkcionalni dodatki za kuhinjo, narejena in proizvedena v Ložu, v Sloveniji. 

Zato, ko se odločite za Alveus, ne dobite le vrhunskega izdelkov, ampak tudi podpirate slovenska delovna mesta, domač razvoj in napredek.

 

TRENDI 2021: Materiali v kuhinji - pomivalno korito in pipa

2. Nerjavno jeklo – klasika, ki ne pride iz mode

Sijoče, elegantno, klasično – nerjavno jeklo je še vedno dobitna kombinacija, ne glede na vašo izbiro kuhinje. 

  inox kuhinjska korita

Alveusove linije nerjavnih pomivalnih korit in kuhinjskih armatur odlikujejo vrhunski material, precizna obdelava, vzdržljivost, enostavno čiščenje ter brezčasen videz. Zaradi vseh pozitivnih in zaželenih lastnosti so Alveusovi pomivalniki in pipe iz inoxa še vedno najpogostejša izbira v slovenskih kuhinjah.

 Kuhinjska korita iz nerjavečega jekla

Sodobno – klasična izbira v letu 2021: družina pomivalnih korit Pure in Pure UP!


3. Naravna privlačnost granitala

Granital je kompozitni pomivalnik – tehnični material, ki je pridobljen iz mešanja več kot 90 % granitnega prahu s posebnimi materiali, ki dajejo izjemno trden, trpežen pomivalnik, enostaven za vzdrževanje. 

Med trendi letošnjega leta, so granitalni pomivalniki na samem vrhu - predvsem zaradi barve: naravnih, zemeljskih tonov, ki bodo v letu 2021 v ospredju.

  Bela kuhinjska korita

Poleg pomivalnikov je Alveus razvil tudi kuhinjske armature v kombinaciji granitala in inoxa, kar omogoča še boljše kombinacije in barvna ujemanja.

Hit leta 2021 je v notranjem oblikovanju tudi temna barva oreha, s katero se odlično kombinarajo rjavi in peščeni toni pomivalnikov in pip.

  Bež kuhinjska korita

Preverite najnovejše družine pomivalnikov iz Granitala: AtroxCadit


4. Monarch – za poseben videz

Trend v 2021 narekuje še nekaj barv kuhinje: črno, mornarsko modro in temno zeleno. Idealen par k tem barvam je linija Monarch, ki je Alveusova najprestižnejša.

  Bronasta kuhinjska korita Alveus

Monarch je linija, kjer s posebno obdelavo nerjavnemu jeklu dodamo štiri ekskluzivne barve – antracitno sivo, bronasto, zlato in bakreno. 

Neusahljiv sijaj pomivalnikov in kuhinjskih armatur Monarch bo s svojimi posebnimi barvami zagotovo pritegnil pozornost, ko bo deloval kot elegantna oaza sredi vaše moderne temne kuhinje. 

 Zlato pomivalno korito Alveus

V svetu je v porastu predvsem temna kuhinja z zlatim pomivalnikom, pipo in ročaji na lesenem delu. Si drznete biti drugačni?


TRENDI 2021: Materiali v kuhinji – delovni pult

5. Kvarcit

Kuhinjski pult je kot delovna površina pomemben del kuhinje. V svetu je nov hit tehnični material, imenovan kvarcit, ki je trpežen, cenovno ugoden, lep in dokaj okolju prijazen. 

 Gre za tehnični material, kar pomeni, da ga pridobijo z mešanjem različnih materialov – 90 % kremenčevega peska in barve, polimerov in smole, kar ga naredi neverjetno trdnega in odpornega.

 Nudi široko paleto izbire barv in njihovih kombinacij, tako da se lahko prilagodi kateremu koli okusu. 

 Največkrat se ga izbira v naravnih tonih, h katerim čudovito ustrezajo Alveusove linijie korit in kuhinjskih pip iz granitala, če ustvarjate bolj industrialen videz pa Alveusove linije iz nerjavnega jekla ali barvastega jekla. 

  Pomivalnko korito inox

V letu 2021 pričakujemo več kuhinj z velikimi delovnimi pulti kvarcita (ker je kvarcit tako prilagodljiv, nudi možnost dolgega pulta brez podpore) v sivi barvi v kombinaciji z vpadljivo barvo mokrega dela kuhinje – zlato, bakreno ali bronasto pipo in umivalnikom, ki jo dopolnite z enakimi ročaji na lesenih elementih.

  Granitno kuhinjsko korito črno

 Belim kvarcitnim pultom se odlično podata klasično in vselej moderno nerjavno jeklo, arktična belina ali drzna črnina pomivalnika iz granitala. Katera bo vaša izbira?


6. Večni les

Mnogo slovenskih kuhinj ostaja zvestih leseni delovni površini. 

Les je trajnostni material, je lep, vzdržljiv in enostaven za čiščenje. 

V letu 2021 se trend pomika k izbiri temnega lesa – vrača se barva oreha, ki se s temnih kuhinjskih površin seli tudi na omarice. 

 

Les je topel material, ki ob sebi potrebuje nežne in umirjene materiale in barve, za kar je  peščeni granital pravi odgovor. Poleg granitala za ljubitelje klasike predlagamo nerjavno jeklo, še vedno izbiro številka ena pri nas.

 Sivo kuhinjsko korito Alveus


7. Dramatična temnina

Naj bo les, kvarcit v temnih tonih ali drugi materiali kuhinjskih pultov – vroča izbira v letu 2021 je pult v temnih barvah – črna, antracit, temno rjava. 

Če je leseni del kuhinje prav tako temen, priporočamo ustvarjanje sofisticiranega videza z našo Monarch linijo v ekskluzivnih zlatih, bronastih in bakrenih odtenkih nerjavnega jekla pomivalnega korita in kuhinjske armature. 

 Kuhinjsko korito baker

Bronasta in bakrena (bronze in copper) se čudovito podata k vsem odtenkom sive ter črni barvi, medtem ko zlata elegantno dopolni trend mornarsko modre in temno zelene kuhinje. Ustvarite svoj košček prefinjene oaze v srcu doma!


TRENDI 2021: BARVE V KUHINJI

8. Svetli odtenki lesenih delov kuhinje

Če so trenutno v modi temni materiali, to še ne pomeni, da vi ne smete ostati zvesti svojemu okusu in naročiti svetle kuhinje.

Svetli odtenki so še posebej priporočljivi v majhnih in temnih prostorih. 

K svetli kuhinji pravzaprav ustrezajo vsi materiali pomivalnikov in pip – odvisno je, kakšen učinek želite doseči. Odvisno je prav od izbire materiala in barve pomivalnega korita in pipe. 

 Kuhinjska korita iz inoxa

Če želite klasični kuhinji dodati nekaj sijaja, se odločite za nerjavno jeklo. 

Če si želite naravne umirjenosti, močnega kontrasta ali barvnega ujemanja, potem izberete granitne pomivalnike v rjavi ali sivi, črni ter beli barvi. 

Če želite dramatičnost, pa kuhinji dodajte nekaj barve, Monarch pomivalnik in pipo v zlatem, bakrenem, bronastem ali kovinsko sivem odtenku.


9. Ultra moderne temne kuhinje

Že v letu 2020 so svetovni splet preplavile temne kuhinje – a, če so še lani sledile umirjenemu skandinavskemu trendu kombinacije črnine in naravnega lesa, potem v 2021 kričijo po barvah. 

 Kuhinjska korita moderna

Največji hit je zlata, odlična izbira pa so tudi bronasta ter bakrena odtenka.


TRENDI 2021: FUNKCIONALNE REŠITVE V KUHINJI

10. Popolnoma vsadno pomivalno korito

Ko izbirate tip kuhinjskega pomivalnika, je dobro razmisliti tudi način, kako bo naše kuhinjsko korito vgrajeno v kuhinjski pult. 

Vse več Alveusovih pomivalnikov nudi najbolj zaželen način vgradnje – popolnoma vsadni

 Bakrena, zlata, antracit kuhinjska korita

V praksi to pomeni, da je delovna površina v celoti brez robov – pomivalno korito je neposredno pod delovnim pultom, kar pomeni, da vse ostanke hrane in tekočin pobrišete neposredno v pomivalnik. 

 

Kakšna praktična rešitev, ki še pospeši čiščenje kuhinje, kajne?

Poleg popolnoma vsadnih imajo naši pomivalniki tudi možnosti klasično vsadne in ploskovno vsadne vgradnje, vgradne posode ter nasadne pomivalnike. Več si lahko preberete tukaj.


11. Do stropa

Funkcionalnost v kuhinji pomeni tudi, da izkoristimo prav vsak kotiček le-te. 

Zakaj bi torej imeli omarice globoko pod stropom? 

Na njih bi se le nabiral prah, vi pa ne bi izkoristili dragocenega prostora pod stropom. 

Kljub temu da polic čisto na vrhu ne dosežete, je z omaricami, ki segajo vse do stropa, izkoriščen prostor, na vrhnje police pa lahko zložite stvari in kuhinjske pripomočke, ki jih ne potrebujete ravno vsak dan. 

Moderne slike kuhinj prikazujejo kuhinjo, katere vsaj ena stran zapolnjuje celotno steno od vrha do tal. Tovrstna razporeditev ni le praktična, pač pa tudi zelo estetska. Kupite si še zložljivo pručko ali majhno lestev, pa boste dosegli tudi najvišje kotičke!


12. Skrijte, kar se skriti da

Minimalistični stil, ki je priljubljen že nekaj let, je s kuhinjskega pulta »pometel« vso navlako. 

Zahvaliti se imamo tudi različnim nasvetom pospravljanja, na primer principom Marie Kondo. 

 

Mali gospodinjski aparati, kuharske knjige, posodice, začimbe … Če želite imeti kuhinjo moderno, predvsem pa ustvariti videz vselej urejene in pospravljene kuhinje, le pospravite vse stvari v kuhinjske omarice. Boste videli, kako bo kuhinja »zadihala«!

  Koš za ločevanje odpadkov Alveus

Edino, kar še lahko skazi urejenost kuhinje, je grd plastični koš nekje na tleh. Alveus nudi odlične sisteme za ločeno zbiranje odpadkovizvlečne koše, ki se skrijejo v kuhinjsko omarico. Zakaj ne bi tudi vaše smeti bile urejene in skrite pred pogledi gostov?


13. Organizacija shrambe

Včasih so bile v slovenskih kuhinjah obvezna vrata, ki so za sabo skrivala kraljestvo imenovano shramba. 

Vložnine, večja pakiranja hrane, dodatne posode, za vse se je našel prostor. 

 

Novejše gradnje navadno neposredno ob kuhinji nimajo posebne shrambe, zato je pametno pri načrtovanju razmišljati o velikih omarah s predali, kamor boste organizirali svoje nakupe, da jih boste tudi pravočasno porabili glede na rok uporabe. 

 

Uporabite prozorne shranjevalne posode, košarice in podobno, da boste imeli shrambo lepo pregledno in urejeno. 


14. Male skrivnosti – velike rešitve

Alveus ima v razvojni ekipi strokovnjake, ki natančno preučujejo navade kupcev v kuhinji. 

V želji ugoditi tudi majhnim željam, so razvili pametne dodatke za v kuhinjo, ki pa imajo velik učinek pri njeni funkcionalnosti. 

  Dozirnik za detergent

Tako se z estetskimi košaricami za gobico in krpe ter z majhnimi dozirniki za milo ali detergent, ki se namesti neposredno pod pult in je videti le glavo dozirnika, neprimerljivo uredi tudi prostor za shranjevanje vsakdanjih pripomočkov za čiščenje mokrega dela kuhinje. 

Oglejte si še druge majhne Alveusove rešitve za kuhinjo. 


15. Moderna viseča osvetlitev

Če le imate vsaj nekaj prostora v kuhinji, ste najbrž že razmišljali tudi o kuhinjskem otoku. 


Ta priljubljeni del kuhinje je že nekaj let vodilo pri postavitvah kuhinje. V letu 2021 pa ni v ospredju le otok, temveč tudi osvetlitev, ki jo boste namestili nadenj. Vse bolj v kuhinjo prodirajo luči, ki so oblikovane za uporabo v dnevni sobi. 

Moto naj bo, da je luč čim bolj opazna, da pusti vtis, po možnosti nizko nad kuhinjskim otokom. Nasvet: če kuhinjskega otoka nimate, namestite takšne vpadljive luči nad mizo v jedilnici.


Ste dobili kakšno novo idejo?

 

Nazaj na seznam