Košarica

Košarica je prazna!

Iskalnik

Alveusove bleščice leta

Bliža se zaključek leta, čas, ko se radi oziramo nazaj in se spominjamo vsega dobrega ter se polni upanja že obračamo k novemu.

Alveusove bleščice leta

Tudi v Alveusu se radi spominjamo in smo ponosni na dosežke, inovacije in okolju prijazno delovanje našega podjetja. 

 V ekipi Alveusa smo vso leto iskali nove poti, nove ideje in načine, da smo na tržišče pošiljali zgolj vrhunske artikle, katerih skupno točko lahko poimenujemo s sloganom »EXPRESS YOURSELF«. 

Zlati pomivalniki Alveus Monarch

V iztekajočem se letu smo postali še močnejši z združitvijo s skandinavsko blagovno znamko Stala. Tako vam lahko zagotovimo še več, še  bolje in kjerkoli.  

 Strankam želimo namreč omogočiti, da s pomočjo naših barvnih in stilskih kombinacij pomivalnih korit ter kuhinjskih armatur v kuhinji izrazijo svojo osebnost, želje in pričakovanja.

 Podobno, kot si vsi želimo tudi od leta, ki prihaja.

 

Četrt stoletja kakovosti in inovacij

Mineva četrt stoletja, odkar smo Sloveniji in svetu predstavili blagovno znamko Alveus. 

V vseh teh letih smo postali prepoznaven evropski proizvajalec pomivalnih korit, katerih ime je hkrati sinonim za kakovost, vrhunski dizajn in uporabnost. 

Naša ponudba obsega najrazličnejša pomivalna korita in kuhinjske pipe iz nerjavnega jekla, kompozitnega materiala granital ter iz kaljenega stekla, ki zadovoljijo še tako izbran okus. 

ALveus pomivalna korita iz različnih materialov

Poleg sledenja modnim smernicam v oblikovanju kuhinj, pa je posebnost naše razvojne ekipe prav inovacija. 

Uživamo v tem, da smo »trend setterji« – ustvarjamo nove linije pomivalnih korit, ki hipoma postanejo priljubljena izbira mnogih strank doma in po Evropi. 

Poleg oblikovnih novosti razvijamo tudi lastno proizvodnjo, tako da smo tehnološko naprednejši in hkrati ekološko prijaznejši, za kar smo bili tudi nagrajeni s srebrnim priznanjem za najboljšo inovacijo Primorsko-notranjske regije. 

 

Pregled Alveusovih novosti in nadgradnje preteklega leta

Leto 2021 je prineslo kar 10 tehničnih oziroma oblikovnih novosti: 

  • razvili smo elegantne in uporabniku prilagodljive kuhinjske armature: ZINA in ZEOS-P v Monarch barvah (zlato, baker, antracit in bron)  in ZEOS-P v črni in beli barvi, Alveus kuhinjske pipe različnih barv
  • Predstavili smo novo, estetsko privlačno, funkcionalno in praktično  pomivalno korito Rando Up ter popolnoma prenovili naše osnovno korito Alveus BASIC,Moderno pomivalno korito Alveus Rando Up
  • iznašli odlično rešitev za najmanjše kuhinje – pomivalno korito z odlagalno površino in s steklokeramično kuhalno ploščo - COMBI CERAL,Pomivalno korito in kuhalnik v enem, ALveus
  • še razširili našo dodatno ponudbo z uporabnimi inovacijami: z različnimi barvami dopolnili naše dozirnike sredstva za pomivanje posode ali mila Alveus KORK in Alveus PEAR, da se lahko tudi pri izbiri barve dozirnika poigrate po »MIX AND MATCH« sistemu ustvarjanja lastne barvne podobe osrednjega dela vaše kuhinje.
  • Združili smo moči s skandinavskim proizvajalcem korit Stala ter predstavili naše proizvode na celotnem skandinavskem trgu v kolekciji Alveus Nordic.

Ena naših posebnosti, na katero smo še posebej ponosni, pa je tudi trajnostna in ekološka usmerjenost podjetja.

V neposredni bližini naše proizvodnje se vije podzemni svetovni fenomen Križna jama ter edinstveno Cerkniško jezero, zato je odgovorno ravnanje z okoljem našemu podjetju pomemben cilj. 

Zato skrbno ravnamo s proizvodnimi odpadki, razvijamo nizkoenergetsko proizvodnjo, z lastno čistilno napravo v naravo vračamo le prečiščeno in neoporečno vodo, izdelke pakiramo v okolju prijazno embalažo (karton zamenjuje nerazgradljiv stiropor), naša pomivalna korita iz nerjavnega jekla so trajnostni produkt, saj se 100-odstotno reciklirajo. 

O naših prizadevanjih sobivanja z okoljem pričajo tudi »zeleni« certifikati in dovoljenja: smo prvo slovensko podjetje z več kot 1000 zaposlenimi, ki je prejelo certifikat za odgovorno ravnanje z okoljem ISO 14001, prav tako pa imamo tudi okoljevarstveno dovoljenje.

 

Letu 2021 v slovo …

Zadnji dnevi leta, ko odštevamo dneve in ure do silvestrovega, so navadno v vzdušju zaključkov in prednovoletnih zabav. Ljudje se po celoletnem »norenju« malce umirimo, posvetimo drug drugemu, z lepimi željami zasujemo sodelavce, poslovne partnerje, znance, prijatelje in najdražje. Sami pri sebi delamo lastne zaključke: kaj sem naredil/-a letos dobrega, v čem in na kakšen način se lahko še izboljšam. 

Leto 2021 je bilo zagotovo za vse nas leto preizkušenj. Nekaj pa se iz njih lahko naučimo: znamo in zmoremo. Vsak zase in skupaj. A vselej naprej, nikoli nazaj. Naj bo to popotnica, ki jo s sabo vzamemo v novo leto.

 

Kaj pa prinaša prihodnost?

Ekipa Alveusovih strokovnjakov se ne ustavi ob doseženi nagradi, pridobljenem certifikatu, prodanih artiklih. Naša strast so nove inovacije, iskanje še boljših rešitev in izpolnjevanje želja naših strank, kar nas bo vodilo tudi v letu 2022. 

Naša ambicija je s trdim delom in odličnimi rezultati postati eden izmed treh vodilnih evropskih ponudnikov pomivalnih korit. Ob pozitivni naravnanosti zaposlenih, vrhunskih rezultatih in zadovoljnih strankah, je naša skupna prihodnost naravnost bleščeča. Kot naši pomivalniki!

Nazaj na seznam